Home Šport Seniorsko prvenstvo u karateu: Dva brata iz Širokog Brijega najbolji karataši Hrvatske

Seniorsko prvenstvo u karateu: Dva brata iz Širokog Brijega najbolji karataši Hrvatske

SHARE

Širokobriježani, braća Andelo i Ivan Kvesić jos jednom pokazali da je poluteška i teška kategorija rezervirana za njih dvojicu ,točnije osm što su prvaci Hrvatske to je  ujedno i plasman za Europsko prvenstvo koje se u petom mjesecu održava Novom Sadu gdje će braniti boje Hrvatske.

Ivan se u kategoriji do 84 kg. okitio zlatnim medaljom u prvoj borbi je pobijdio rezultatom 6:0, u polufinalu 3:2 te u finalu izdominirao nad protivnikom Antom Mrvičićem(Hrv. Dragovoljac) rezultatom 5:0, dok je Anđelo u teškoj kategoriji iznad 84 kg osvojio zlato, u prvoj borbi pobijedio je rezultatom 2:1, polufinalnoj  borbi rezultatom 3:0 te u finalu pobjedio nad Jakovom Bunjevcom (Kik) retultatom 2:0 .
Karate klub “Hercegovina-Zagreb” još jednom pokazao zasluženo da je najbolji u RH sa  sedam osvojenih medalja na ovome prvenstvu.

Njihov karate klub Hercegovina-Zagreb još jednom potvrdio  uz  njih dvojicu prvaka i ostale koji su osvojili još dva srebra i tri bronce zašto je najuspješniji u RH.

Ostali rezultati kluba:

Lucija Čatlak 2.mjesto seniorke -55 kg.
Dina Gagula 2. Mjesto seniorke +68 kg.
Lucija Ružaj 3.mjesto seniorke + 68
Marijan Logerušić seniori – 67 kg. 3. mjesto
Ivan Martinac seniori – 75 kg. 3.mjesto

Trener Danijel Vučić: Možemo biti ponosni da imamo dva prvaka, predstavnika na EP u pojedinačnoj konkurenciji , naravno u njih dvojicu i Martinac u ekipnom dijelu natjecanja, ali ipak svjesni truda koji ulažemo očekivali smo barem još jednoga prvaka ili prvakinju, ono što sljedi u narednom dijelu Premier lige Roterdam naredni vikend te Maroko , istina uz ovako doista gust kalendar natjecatelji nam se ne stignu ni oporaviti između natjecanja kako treba, ali od kada su karate uvrstili na Olimpijadu  to su sada postali zahtjevi koji traže profesionalnost  i 24 satnu posvećenost ovome  sportu.