Home Auto Predstavljena nova Fabia: Škoda u nju neće ugrađivati dizel motore

Predstavljena nova Fabia: Škoda u nju neće ugrađivati dizel motore

SHARE

Iz Mladá Boleslave u Češkoj, sjedištu marke Škoda, zadnjih nekoliko godina dolaze samo dobre vijesti. Najnovija je na fotografijama, a radi se o novoj verziji Škoda Fabia facelift koja je dobila nova prednja i stražnja LED svjetla, nove sustave pomoći za vozača i po svemu sudeći dolazi bez dizela!?

Aktualna treća generacija Fabije bit će službeno predstavljena na autosalonu u Ženevi koji se održava od 8. do 18. ožujka 2018. Škoda Fabia facelift sada je kako u Škodi kažu puno više ‘Simply Clever‘, piše automania.hr.

A što je s motorima? Bye-bye dizel! Potpuno iznenađujuće, Fabia će dolaziti u prodaju ali bez dizel motora. To može izgledati pomalo šokantno na prvi pogled, ali je samo dio logičkog razvoja u malom segmentu automobila. Posebno kada je na raspolaganju puno ekonomičniji 1,0-litreni benzinski motor s tri cilindra, dizel se jednostavno ne isplati, a tu je i problem sa ispunjavanjem Euro norme ispušne emisije.

Česi nude svoj patuljasti motor u Fabiji kao i prije u četiri varijante. Dva s početka ponude imaju 60 i 75 KS, a drugea dva su TSI motora u snagama 95 i 110 KS. Na zahtjev, također možete dobiti potonji sa DSG mjenjačem sa sedam brzina i dvostrukom spojkom. Bit će predstavljena na autosalonu u Ženevi, a početak prodaje najavljen je u drugoj polovici 2018. Cijene za sada nisu poznate.