Home Nekategorizirano Mini gaćice švedske skakačice: Zasjenila je i Ivanu Španović…

Mini gaćice švedske skakačice: Zasjenila je i Ivanu Španović…

SHARE

U veljači je u Glasgowu skočila 6.92 metra i izjednačila švedski rekord u troskoku star 14 godina. Na Svjetskom prvenstvu u Birminghamu bila je pritajeni favorit za medalju, ali završila je na tek šestom mjestu sa skromnim skokom od 6.64 metra.

Mamac za fotoreportere

Khaddi Sagnia, već smo pisali o njoj, ima 23 godine i nova je atletska zvijezda. Možda ne toliko po rezultatima, koliko joj se strelovito renking penje na društvenim mrežama.

– Uh, baš je bilo loše u Birminghamu. Ne znam što sam krivo napravila – rekla je Afrikanka sa švedskom putovnicom, oko koje se na svakom natjecanju okupi najveći broj fotoreportera, a ako se pitate zašto, pogledajte opremu u kojoj skače.

foto: YouTube

Khadijatou Victoria Sagnia na prvim je ljetnim Olimpijskim igrama za mlade opravdala svoje drugo ime. Pobjeda (victory), zlato za 23-godišnju Khaddiju, kako je zovu.

Majka joj je iz Gambije, zapadne afričke države koja graniči sa Senegalom, ali Khaddi se rodila u Švedskoj pa ima švedsko državljanstvo.

Ima sedmero braće i sestara, a prvi je put privukla pažnju na Euru do 23 godine.

Ne samo zbog nevjerojatne startne brzine, već i zbog atraktivnog izgleda.

foto: YouTube

Iako je počela u troskoku, prebacila se na skok u dalj.

To su joj dvije najjače discipline, u zadnje vrijeme najviše skače troskok, ali pokušava se probiti i u višeboju pa trči na 200 metara, 800 metara, skače u vis…