Home Društvo VIDEO: Sinovi Hercegovine “u srce dirnuli” publiku na snimanju “Lijepom našom”, kreću...

VIDEO: Sinovi Hercegovine “u srce dirnuli” publiku na snimanju “Lijepom našom”, kreću na humanitarni koncert u Ramu

SHARE

U prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini održano je javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla HRT-a ”Lijepom našom – Mostovi kultura”, gdje se tražilo mjesto više, a mnogobrojna publika uživala je od samog početka pa sve do posljednje minute.

Sve u svemu vrsna imena tamburaške glazbe, kulturno umjetnička društva i ostali sudionici koji njeguju i vjerno čuvaju hercegovačke običaje i tradiciju, svijetu će preko malih ekrana prikazati u programu HRT-a u dva termina i to 17. i 24. ožujka

Među svim ti brojnim nastupima, jedna pjesma “Možeš li mi oprostiti zemljo mojih pradjedova”, a koju pjeva Zdravka Čurića uz pratnju Sinova Hercegovine, “dirnula je u srce” publiku koja je zajedno s izvođačima pjevala cijelu pjesmu.

A, razlog što je publiku ta pjesma “dirnula”, više vam je svime nego poznat!

Riječ je o autorskoj pjesmi Zdravka Čurića za koju je spot sniman na nekoliko lokacija u BiH, od G.V. / Uskoplja, Prozora – Rame, preko Kupresa i Livna, sve do južnih krajeva BiH, Širokog Brijega, Čapljine, Čitluka, Stoca, Mostara i ostalih gradova BiH.

Sinovi Hercegovine pozivaju na humanitarni koncert za Markicu Andričića

Humanitarni koncert za Markicu Andričića održat će se u Prozoru 06. travnja u Domu kulture s početkom u 19 sati.

Na koncertu nastupaju: Sinovi Hercegovine, Marija Krnić-Cerovac, Marko Bošnjak, Zdravko Čurić i DJ- Rajko Raja Ternovšek, no nisu isključena ni neka dodatna iznenađenja, pa ukoliko budete u mogućnosti naša preporuka je da svakako budete dijelom ovog glazbeno-humanog spektakla i na taj način pomognete Markici, koji Vas uistinu treba i koji zaslužuje Vašu pomoć.

Cijena ulaznice je 5 KM, dok dodatne dobrovoljne priloge možete uplatiti po vašoj želji i mogućnosti.

Obitelj Andričić se inače u liječenju svoga Markice snalazi kako može, ali je na izmaku snaga. Hrabra majka Anđelka (53) neumorno i nadljudskim snagama brine za svoje troje djece – Markicu koji boluje od cerebralne paralize i njegove dvije sestre, od kojih je jedna redovita studentica na Hrvatskim studijima, a druga vrlo dobra učenica koja pohađa osmi razred osnovne škole.

Markica sada već mjesecima ima otvorene dekubitalne rane koje su nastale zbog čestih boravaka u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević uslijed infekcije mokraćnog mjehura koja se pojavila 2014. godine. Liječnici u Zagrebu preporučili su rezanje obje noge u kuku na što ni Markica ni majka nisu pristali.

U lipnju prošle godine obratili su se liječnicima u Njemačkoj, a zatim i u Austriji. Liječnici su pristali na operaciju. No, kako majka Anđelka kaže, na traženje objašnjenja u nadležnim bolnicama gdje je Markica hospitaliziran nije naišla na ikakvo razumijevanje.

“Vodim bitku od petog mjeseca. Doktor me zastrašio, obratila sam se 5. lipnja i predsjednici koja je samo proslijedila molbu ministru Kujundžiću, a koji se nije nijednom oglasio. Na njegov odgovor čekamo od 28. lipnja prošle godine”, očajno je jednom prilikom za RTL kazala majka Anđelka.

Kako je doznao portal Dnevno.ba , akciju prikupljanja pomoći za Markicu organizirala je Ivanka Pavković Peranović, jedna sjajna osoba koja se već isticala i u drugim humanitarnim akcijama i koja ima iznimno veliko srce, a koja vuče korijene upravo iz Rame, te je najzaslužnija i za organizaciju predstojećeg koncerta.