Home Društvo Započela duhovna obnova za župljane Međugorja koju predvodi don Damir Stojić

Započela duhovna obnova za župljane Međugorja koju predvodi don Damir Stojić

SHARE

Večeras je molitvom krunice u Međugorju započela trodnevna duhovna obnova za župljane Međugorja koju predvodi don Damir Stojić.

Duhovna obnova nastavljena je svetom misom u 18h, nakon svete mise don Damir Stojić održao je predavanje u dvorani Ivana Pavla II. koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Don Damir Stojić rodio se 25. travnja 1973. u Torontu u Kanadi kao najmlađi od tri sina u obitelji hrvatskih iseljenika. Roditelji su mu došli u Kanadu iz Hercegovine. Završio je osnovnu i srednju salezijansku školu u Kanadi. Nakon ljetovanja u Hrvatskoj odlučuje doći među hrvatske salezijance i upisuje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je s temom Teološko značenje golotinje u Svetom pismu, 2002. godine.

Zaređen je za svećenika 29. lipnja iste godine. Nakon toga bio je dvije godine kapelan na Jarunu u crkvi sv. Mati Slobode, te tri godine na poslijediplomskom studiju na “Catholic University of America” u Washingtonu, gdje je vodio hrvatsku katoličku misiju sv. Blaža i magistrirao moralnu teologiju s temom Načela katoličkoga socijalnog nauka u pravima manjina.

U Zagreb se vratio 2007. i od tada obnaša službu studentskog kapelana te pastoralno djeluje u crkvi Sveta Mati Slobode, na zagrebačkom Jarunu. Studenti koji studiraju u Zagrebu, a ne potječu iz Zagreba nemaju svoju župu pa iz tog razloga, studentski kapelan brine za njihov duhovni razvoj kroz sv. mise, razgovore, predavanja i vjeronaučne susrete.

Duhovna obnova nastavlja se sutra molitvom krunice, a kako je večeras izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji: