Home Život Kapetanu Hrvatske uspješno operirano srce!

Kapetanu Hrvatske uspješno operirano srce!

SHARE

Nakon što je ljetos predvodio hrvatsku vaterpolo reprezentaciju do naslova svjetskih prvaka, Sandro Sukno se tijekom jeseni suočio s možebitnim krajem igračke karijere zbog dijagnosticiranih problema sa srcem.

Na uobičajenom liječničkom pregledu uoči početka sezone, kojeg je početkom listopada obavio u Milanu, utvrđeno je kako zbog problema sa srcem mora prestati na neko vrijeme s treninzima i igranjem vaterpola.

Njegov sada već bivši klub Pro Recco ponio se krajnje neprofesionalno i odmah je raskinuo ugovor s hrvatskim kapetanom. Sukno se u potpunosti okrenuo nastojanju da ponovno zaigra, pa je tako prije manje od dva dana operiran u SAD-u, točnije Clevelandu.

“Dana 13.03. kapetan Hrvatske vaterpolske reprezentacije Sandro Sukno podvrgnut je operativnom zahvatu u Klinici Cleveland, Ohio, USA.

Temeljem izvješća neposredno nakon operativnog zahvata koji je izveo jedan od najcjenjenijih svjetskih kardiokirurga dr. Nicholas Smedira, stanje našeg kapetana je dobro. Provedeno je planirano operativno liječenje i operativni zahvat na srcu je protekao bez komplikacija.

Sada slijedi faza oporavka, te se liječnici nadaju da će se Sandro čim prije u potpunosti oporaviti, te biti u mogućnosti ponovo zaigrati za hrvatsku reprezentaciju.

Njegov povratak u domovinu se očekuje za otprilike dva tjedna.Ovim putem se HVS zahvaljuje dr. Tomislavu Mihaljeviću voditelju Cleveland klinike na svesrdnoj pomoći oko organizacije i liječenja Sandra Sukna.

Isto tako velika zahvala Hrvatskom olimpijskom odboru i Zdravstvenoj komisiji HOO na pomoći oko organizacije puta, smještaja i njegova liječenja.

O tijeku daljnjeg liječenja i rehabilitaciji kapetana Hrvatske vaterpolo reprezentacije izvijestit ćemo vas nakon njegovog povratka u Hrvatsku.

Zdravstveno povjerenstvo HVS-a”, piše na stranicama Hrvatskog vaterpolskog saveza.