Home Crna kronika Na slobodi: Dobio deset godina zatvora za ubojstvo djevojke, a jučer je...

Na slobodi: Dobio deset godina zatvora za ubojstvo djevojke, a jučer je iznenada pušten iz splitskog zatvora

SHARE
Još se ne zna zbog čega je Vrhovni sud ukinuo odluku splitskoga Županijskog suda.
Bruno Bajrić, 24-godišnjak iz Splita kojeg je krajem studenoga prošle godine sudac Slavko Lozina, predsjednik tročlanog sudskog vijeća, osudio na deset godina zatvora zbog ubojstva 22-godišnje Anice Ćurić, jučer poslijepodne pušten je iz istražnog zatvora na Bilicama, i to nakon što je u Zagrebu održana sjednica Vrhovnog suda na kojoj je ukinuta navedena presuda, piše Slobodna Dalmacija.

Još se ne zna zbog čega je Vrhovni sud ukinuo odluku splitskoga Županijskog suda, no zanimljivo je da su u ovom slučaju postupali vrlo brzo. Naime, pisana presuda poslana je na Vrhovni sud 31. siječnja, a samo mjesec i pol dana poslije sazvana je sjednica i donesena odluka o ukidanju.

Bajrić je osuđen za ubojstvo iz neizravne namjere, odnosno zbog toga jer je bio svjestan smrtne opasnosti koju pištolj predstavlja, te je time pristao na najgoru posljedicu do koje je i došlo.
Podsjetimo, djevojka je smrtno stradala u studenome 2016. godine, oko 23 sata, u stanu u Slavonskoj ulici. Pogođena je hicima iz pištolja mauser werke parabellum, kalibra 9 mm, koji je imao pet metaka u okviru i iz kojeg joj je Bruno Bajrić, prema ukinutoj presudi, svjestan da je može usmrtiti i pristajući na to, ispalio metak u grudi, smatra Sudsko vijeće.

– Ne želim negirati, ali ne znam ni sam kako se to dogodilo. Ne znam kako je metak bio u cijevi. Ni u zadnjoj primisli mi nije bilo da bi pištolj mogao opaliti. Taj dan sam rastavio i sastavio pištolj, uvjeren da nema streljiva u njemu, i ostavio sam ga na krevetu. Išao sam ga spremiti i u trenutku kada sam ga uzeo u ruke, to se dogodilo. Ne sjećam se da sam išta pritisnuo. Pokušavam vratiti tu scenu, ali nema je u glavi. Pretpostavljam da je nakon toga pištolj pao na pod gdje ga je našla policija. Iste sekunde sam uzeo Anicu i vikao da me roditelji čuju. Odvezao sam je uz pomoć oca na Hitnu pomoć. Ne znam ni sam kako ću ovo preživit – govorio je Bajrić u svojoj obrani na sudu.