Home Crna kronika Protjeran iz Hrvatske, pa uhićen u Njemačkoj

Protjeran iz Hrvatske, pa uhićen u Njemačkoj

SHARE

Policija je uhitila njemačkog državljanina u srijedu (14. ožujka) u Rosenheimu. Istog dana odveden je u zatvor u Bernau i kako je policija priopćila, vjerojatno će morati ostati tamo pola godine. Potom mu dolazi daljnji kazneni postupak.

Nakon šestomjesečnog boravka u Hrvatskoj, 32-godišnjak se vratio u Njemačku. Kako je priopćila njemačka policija, hrvatske vlasti su ga protjerale.

Za putovanje kući koristio je međunarodni putnički vlak. Tijekom inspekcije na postaji u Rosenheimu, otkriveno je da je putovao bez karte, ali i da ga je više puta tražilo Tužiteljstvo Duisburga. Prema nalogu za uhićenje, on je prethodno bio osuđen na uvjetnu kaznu za oštećenje imovine, ali je prekršio uvjetnu. Stoga, dospjela mu je kazna zatvora od šest mjeseci.

Osim toga, tužitelj Duisburga optužio je muškarca da je počinio prijevaru. Nakon što je očigledno krenuo u inozemstvo, izdan je još jedan nalog za uhićenje radi osiguranja tekućeg kaznenog postupka.

Policija Rosenheima uhitila ga je zbog nestale karte i odvela u zatvor u Bernau. Nakon šestomjesečnog boravka u zatvoru, morat će odgovarati i za još jedan slučaj prijevare.

Fenix-magazin/IM