Home Crna kronika ZLOČIN IZ LJUBOMORE: Jakovu Jelčiću 12 i pol godina zbog ubojstva sugrađanina

ZLOČIN IZ LJUBOMORE: Jakovu Jelčiću 12 i pol godina zbog ubojstva sugrađanina

SHARE

Jakov Jelčić (1980) osuđen je zbog ubojstva Alenka Hunjića u listopadu prošle godine u Čapljini, a utvrđeno je i da je godinama psihički i fizički zlostavljao svoju suprugu s kojom je živio u zajedničkom kućanstvu s troje mal0dobne djece

MOSTAR – Jakov Jelčić (1980) osuđen je na 12 i pol godina zatvora zbog ubojstva Alenka Hunjića (1980) u listopadu prošle godine u Čapljini, nasilja u obitelji i neovlaštenog nabavljanja i držanja vatrenog oružja.

Presudu mu je izreklo vijeće Županijskog suda u Mostaru kojim je predsjedavala sutkinja Daniela Dalipagić – Rizvanović.

Za kazneno djelo ubojstvo, Jelčić je osuđen na 12 godina i pet mjeseci zatvora, zbog kaznenog djela nasilje u obitelji dobio je šest mjeseci zatvora i za neovlašteno nabavljanje i držanje oružja dobio je jedan mjesec zatvora. Vijeće mu je potom zbog ubojstva Alenka Hunjića koje je počinio iz ljubomore, a u stjecaju sa kaznenim djelom nasilje u obitelji i neovlaštenim nabavljanjem i držanjem oružja izreklo jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od dvanaest godina i šest mjeseci zatvora.

U presudi je navedeno da je Jelčić kriv, jer je 22. listopada prošle godine u Čapljini na trgu Svetog Franje u Čapljini ubio Alenka Hunjića, pucavši mu iz pištolja u glavu, nakon čega je pozvao policiju, predstavio se i rekao da je ‘ubio čovjeka kod Katoličke crkve u Čapljini’.

Također, navedeno je da je u vremenskom periodu od 2012. godine sve do 21. listopada 2017 .godine kontinuirano vršio psihičko i fizičko nasilje nad svojom suprugom.

Otežavajuća okolnost je motiv, način i izvršenje i težina kaznenog djela, a olakšavajuća okolnost jeste činjenica da je Jelčić priznao kazneno djelo, sam se predao policiji te je otac troje malodobne djece.

Njegov odvjetnik je obavijestio Vijeće Županijskog suda da je Jelčić, u međuvremenu, dobio otkaz na poslu te da nije u mogućnosti platiti sudske troškove.

Alenko Hunjić

Jelčić je kriv što je 22. listopada 2017. godine u 02.40 sati u Čapljini na trgu svetog Franje dovezao se vozilom Audi i prišao parkiranom vozilu marke Peugeot gdje je zatekao oštećenog Alenka Hunjića. Obratio mu se potom riječima ‘platit ćeš mi’ na što mu je oštećeni odgovorio ‘neću ti platiti’. Jelčić je sumnjao kako je oštećeni imao nešto s njegovom suprugom pa svejstan da oštećenog pucanjem iz oružja lišava života iz neposredne blizine ispalio jedan hitac iz pištolja u glavu oštećenog, u lijevi čeono tjemeni predio nakon čega je stavio pištolj u dlan desne ruke oštećenog i sa svog mobilnog telefona nazvao u Policijsku upravu Čapljina predstavio se imenom i prezimenom i dežurnom policajcu rekao da je ubio čovjeka kod Katoličke crkve u Čapljini

Prema navodima iz presude, Jelčić je u vremenskom periodu od 2012. godine do 21. listopada 2017. godine u Čapljini nasiljem, drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrožavao mir i tjelesnu cjelovitost i duševno zdravlje člana svoje obitelji na način da je kontinuirano vršio psihičko i fizičko nasilje nad suprugom s kojom je živio u zajedničkom kućanstvu s troje maldobne djece. Suprugu je udarao nogama i zatvorenim pesnicama u glavu, a jednom prilikom joj je prislonio pištolj na glavu pred maloljetnim djetetom. Dan prije počinjenog ubojstva, suprugu je ispred jednog ugostiteljskog objekta u Čapljini udario laktom u lice posljedicom čega joj je izbio krunice zuba nanijevši joj lakšu tjelesnu ozljedu.