Home Crna kronika Mjesec dana pritvora za kradljivce naočala u Optici Šimić Prskalo

Mjesec dana pritvora za kradljivce naočala u Optici Šimić Prskalo

SHARE

Županijski sud Mostar u nedjelju je uvažio prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije za određivanjem jednomjesečnog pritvora Miši Krešiću (34) i Ivanu Kožulu (25) iz Mostara, koji su u noći s petka na subotu uhićeni prilikom provale u optičku radnju ‘Zeiss Vision’, u Ulici Ante Starčevića u Centru 2.

Njih dvojica su, inače poznati policiji odranije po vršenju raznih kaznenih djela, tijekom provale u optičku trgovinu, koja se nalazi u novoizgrađenom objektu ‘Mljekara’, upali u svojevrsnu policijsku zamku, piše Dnevni avaz.

Ista trgovina je opljačkana u rujnu prošle godine, kada je ukradena velika količina skupocjenih naočala. Iz ‘Optike Šimić Prskalo’, pod čijim okriljem djeluje ‘Zeiss Vision’, preksinoć su putem društvenih mreža iskazali zahvalnost susjedima, građanima, policiji i zaštitarskoj firmi ‘Top Guard’.

“Zahvaljujući njihovoj intervenciji, pljačka je spriječena, a kriminalci pritvoreni. Iskreno zahvaljujemo svima koji su omogućili da se spriječi ova kriminalna akcija. Nadamo se da će stalnom suradnjom svih nas iz naše ulice i mjesta ostati zaštićeni i sigurni, kao i da će pravosuđe odraditi svoj dio posla. Dobro je činiti dobro”, navedeno je na društvenoj mreži.

U policijskom izvješću se navodi kako su spomenuta dva mladića privedena tijekom provale u navedenu trgovinu. Provaljivanje u trgovinu se dogodilo u petak oko 4 sata ujutro.