Home Društvo Savjet nutricionista: Uz pomoć ova tri jednostavna trika izgubila 70 kg

Savjet nutricionista: Uz pomoć ova tri jednostavna trika izgubila 70 kg

SHARE
Amanda Wood imala je 170 kilograma, no prije dvije i pol godine čvrsto je odlučila da mora smršavjeti te danas izgleda neprepoznatljivo
Mnogo ljudi bori se s kilogramima, a ubrzani način života, kakvim danas živimo, tome definitivno ne ide u prilog.

S viškom kilograma godinama se borila i 37-godišnja Amanda Wood koja je prije dvije i pol godine odlučila tome stati na kraj.

Iako je mnogo puta bezuspješno kretala na dijetu, u jesen 2015. čvrsto je odlučila smršavjeti. Tada je imala 170 kilograma.

Amanda je potražila savjet nutricionista koji su joj otkrili tri ključne stvari s pomoću kojih je u dvije godine izgubila 70-ak kilograma te ne želi stati na tome.

– Prva stvar bila je da smanjim unos hrane, odnosno kontroliram unos kalorija tijekom dana te sam 35 posto kalorija unosila preko ugljikohidrata, 25 posto putem masnoća, a 40 posto preko proteina – priča ova 37-godišnjakinja.

Amanda Wood

Druga ključna stvar koju su joj nutricionisti savjetovali bila jevježbanje. S obzirom na to da je već nekoliko puta kretala u teretanu, ali je brzo odustajala, ovoga puta odlučila si je platiti osobnog trenera.

– Sada je odlazak u teretanu moj omiljeni dio tjedna – kaže ona.

Treća stvar koja joj je mnogo pomogla, a vrlo je bitna, kaže Amanda, jest postaviti si realan cilj.

– Tri kilograma puno je manje od 90 i lakše ih je skinuti. Bitno je ne postaviti previsoka očekivanja kako se ne bismo razočarali i ne odustajati ni pod koju cijenu – zaključuje ova 37-godišnjakinja koja danas izgleda neprepoznatljivo, a o svojoj transformaciji redovito izvještava putem svojeg profila na Instagramu, na kojem ima mnoštvo pratitelja.