Home Društvo Mirjana Hrga: Protiv sam Istanbulske konvencije

Mirjana Hrga: Protiv sam Istanbulske konvencije

SHARE

Poznata novinarka Mirjana Hrga na svome facebook profilu objavila je status koji se odnosi na Istanbulsku konvenciju, a koja je posljednjih dana glavna tema prijepora u Republici Hrvatskoj.

Njezin status objavljujemo u cijelosti:

Odbacujući sve unaprijed određene diskreditacije, spomenut ću da nisam primitivna, pročitala sam tu famoznu Istanbulsku konvenciju više puta. Neke članke posebno. Potpisujem 99% ali kad bih mogla glasati, glasala bih protiv. I to je to.

Što je problem?

Glasam za pravo žena ali ne u ovakvoj buci, magli i masovnom silovanju uma. Glasam za to svaki dan.

Ali, želim glasati i za prava muškaraca (o tome se ne priča vjerojatno baš zato što ih – oni koji zazivaju ravnopravnost – smatraju jačim spolom pa im ne treba dodatna zaštita od diskriminacije), glasam i za prava djece, glasam i za pravo čovjeka da slobodno živi onako kako se osjeća, bez obzira na seksualnu i ostale orijentacije.  Po čemu su žene važnije od svih njih?

Glasam za slobodu pojedinca u uređenom društvu gdje nitko neće silovati nikoga. Pa ni pod krinkom demokracije. Pustite da mislimo drugačije.

Tko kaže da niste “vi” u krivu? A možda i “mi”? Pa što? Zar je to pitanje života i smrti da se društvo ovako oštro mora dijeli baš na svemu.

Ova tema već izlazi na nos i uši. Događa li se u ovoj zemlji još išta?