Home Politika Ovo su članovi Predsjedništva HDZ-a koji su protiv Konvencije

Ovo su članovi Predsjedništva HDZ-a koji su protiv Konvencije

SHARE

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak kako mu je važno što je većina članova Predsjedništva podržala ratifikaciju Istanbulske konvencije i smatra da su podigli standarde demokratske rasprave unutar HDZ-a, a na pitanje novinara ustvrdio je da su na istoj strani kao i Katolička crkva koja se protivi ratifikaciji Konvencije.

“Ne, ne brine me. Važno mi je da je 19 članova Predsjedništva HDZ-a za, da smo podigli standarde demokratske rasprave unutar HDZ-a, da su svi mogli iznijeti svoj stav i argumente. Pojasnili smo kako tko od nas čita tu konvenciju, što u njoj vidi i ne vidi, što u njoj stvarno piše a što neki misle da možda bi u njoj moglo pisati. Većina je sasvim jasno podržala prijedlog koji sam stavio na glasanje”, rekao je Plenković novinarima nakon četverosatne sjednice Predsjedništva HDZ-a upitan brine li ga to što su visoki čelnici stranke glasovali protiv ratifikacije.

Smatra i da će velika većina saborskih zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru glasovati za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Kako se doznaje, protiv su bili zamjenik predsjednika Milijan Brkić, međunarodni tajnik Miro Kovač, politički tajnik Davor Ivo Stier, potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić te članovi Predsjedništva Darko Milinović i Anton Kliman.

Na novinarski upit je li mu to pokazatelj da treba mijenjati ljude oko sebe, Plenković je odgovorio kako HDZ ima procedure kako ljudi dolaze na odgovorne funkcije, a to što netko drugačije misli, ne mora značiti da ne moraju biti u istoj stranci ili težiti istim vrijednostima.