Home Crna kronika Pogledajte kako u Mostaru označavaju otvoren šaht na cesti

Pogledajte kako u Mostaru označavaju otvoren šaht na cesti

SHARE

Mostar je zanimljiv grad u svakom pogledu. Od sporta i sportaša koji su najbolji u državi, a imaju i najlošije sportske terene u državi, do nekulturnih i bahati vozača, kao i rupa na cesti. U više navrata smo pisali, ali očito da do onih koji bi trebali tome stati u kraj informacija nije došla ili barem mi tako mislimo.

Između zgrade u narodu prozvana Mljekara i zgrade Orka nalazi se jednosmjerna ulica koja je označena znakom za jednosmjernu ulicu. Mnogim očito vozačima taj znak ne upada u oči i svjedoci smo mjesecima kako veliki broj vozača namjerno ili nenamjerno ulazi u tu ulicu iz pogrešnog smjera. Očito sankcije nema.

Slično je i kod igrališta Osnovne škole Petra Bakule. Ulica koja ide iz Ulice Hrvatske mladeži prema naselju Eksperimet je također jednosmjerna i označena je znakom što očito kao i kod Orke vozačima ne smeta da se kreću istom, u oba smjera. Sankcije očito nema.

E sad jedna zanimljivost vezana za članak. U mostarskom naselju Tekija govori slika da nekad i nije sve tako crno što se tiče vozača. Na sredini raskrižja nalazi se šaht kojem očito nedostaje poklopac. Ipak, na sreću našao se netko da ubaci barem granu da bi vozači vidjeli i da ne bi upali u taj šaht sa svojim vozilom.

Izuzetno zanimljiva ideja koja će možda u budućnosti dati ideju i europskim službama za ceste da rupe i šahtove na cesti obilježavaju na ovakav način.