Home Društvo Sinišu Kovačića na hodočašću policija legitimirala: Mislili su da smo migranti

Sinišu Kovačića na hodočašću policija legitimirala: Mislili su da smo migranti

SHARE

Glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić objavio je status na Facebooku u kojem se osvrnuo na doživljaje na pokorničkom hodočašću.

“[Pokorničko hodočašće] Dan drugi. Najprije potpuno neočekivani događaj, malo prije Vukove Gorice zaustavila nas je policija jer je jedan građanin posumnjao da smo MIGRANTI.

Ljubazni policajci prepoznali su me(doduše i dalje misle da radim na HRT) te su nas po službenoj dužnosti morali legitimirati i upisati nas u onaj blokić. Glupo njima, bedasto nama no popisali su nas i pustili da nastavimo pješačiti sa svojim molitvama i nakanama.

No, današnji dan je po mnogim drugim stvarima obilovao lijepim doživljajima. Najprije me oduševio Karlovac. Pa taj je grad totalno lijepo uređen, vedar i pun života. A onda smo putem sreli prvi put kip Majke Božje. Jedna obitelj je u svojoj kamenoj ogradi izdubila dio i postavila mali kip.

Par kilometara dalje, kapelica Gospi i na ogradi je na vjetru vijorila jedna mala bijela krunica. Pomislih, u potrebi je neki mali anđeo, neko dijete, Majko Nebeska – pomozi i uslisi molitve. I u hotelu Frankopan štuju Majku Nebesku. Bravo za gazdu koji je Gospin kip stavio odmah na ulazu u taj jako uslužan hotel.

A onda kilometrima dalje, gdje nema ni trgovine, ni benzinske, ni glasa ni života – život. Naišli smo na skupinu srna i jelena. Pogledajte tu fotografiju dobro. Na njoj je jedan – bijeli jelen.

I zaključno – suprotno prognozama svih satelita i ljudi, nas je danas, na hodu dugom 40 km pratilo sunce. Zašlo je tek kad smo stigli u Bosiljevo. Sutra nastavljamo prema Trsatu, ne planiramo bježati u Sloveniju, policija može mirno spavati. Živjeli!”, napisao je Kovačić.