Home Crna kronika Široki Brijeg – Mostar: Mećava uzrokovala više nesreća, teški uvjeti na cestama

Široki Brijeg – Mostar: Mećava uzrokovala više nesreća, teški uvjeti na cestama

SHARE

Snijeg koji je u četvrtak u popodnevnim satima počeo padati u Hercegoviniprouzročio je brojne poteškoće u odvijanju prometa na više dionica.

Izuzetno je teško stanje na magistralnoj cesti M6.1 Široki Brijeg – Mostar, u mjestu Međine, gdje su snijeg i jaka bura bili uzrocima brojnih prometnih nesreća.

Kako je javila čitateljica portala Jabuka.tv, mećava je na ovom dijelu uvelike otežala odvijanje prometa, što je dovelo do više teških nesreća. Na svu sreću, nesreće su – koliko je zasad poznato – uglavnom materijalne prirode, dok nema informacija o ozlijeđenim osobama.

Do najvećega broja nesreća dovelo je proklizavanje automobila, što je rezultiralo lančanim sudarima zbog nedovoljnih razmaka, ili su automobili izlijetali s ceste.

Čitateljica portala Jabuka.tv potvrdila je da je i sama sudjelovala u prometnoj nesreći, do koje je došlo iz sličnih razloga.

Ispred mene bile su dvije prometne nezgode. Ja sam uspjela zakočiti, ali automobil iza mene nije pa je udario u stražnji dio automobila koji sam vozila, rekla je naša čitateljica, dodajući da je ubrzo nakon njezina prolaska na ovu dionicu stigla ralica.

Međutim, zbog snijega koji nosi jaka bura, za očekivati je da će ceste i dalje biti skliske pa apeliramo na sve vozače da vožnju prilagode uvjetima na cestama.