Home Auto FOTO Kad ni AMG nije dovoljan tu je Brabus: E klasa ima...

FOTO Kad ni AMG nije dovoljan tu je Brabus: E klasa ima 780 KS i juri 300 km/h

SHARE
MERCEDESOVA E klasa u AMG-ovom izdanju je supersportska limuzina kojoj malotko može parirati. Za svaki slučaj tu je i S izdanje, a za one koji traže nešto doista posebno jedina opcija je Brabus.
A Brabus kreće tamo gdje AMG staje. Doslovno, osnova je E63 S koji u standardnom izdanju nudi vrhunske performanse. Njegov 4.0 V8 biturbo daje 612 KS u maksimumu i potjera E klasu do stotke u 3,5 sekundi. Brabus je prošle godine ponudio svijetu izvedbu nasviranu na 700 KS, a sada ide još koji korak dalje.
Vjerovali ili ne, 4.0 V8 je sada ušao na posve nov teritorij, kao i sama E klasa. Razvija nevjerojatnih 800 KS i spreman je voziti najbrže na svijetu, dakako u konkurenciji limuzina. Nažalost,postavljena je blokada, i to na 300 km/h. Pritom je na raspolaganju 1.000 Nm okretnog momenta, i to već od 3.600 o/min. Iako su ugrađene nove turbine Brabus će na tuning motora dati trogodišnje jamstvo, odnosno 100.000 km.
A ako se pitate što sada E klasa može reći ćemo samo jednu stvar. E63 S uhvati 100 km/h za okrugle 3 sekunde, a u karavanskom izdanju za još uvijek svemirskih 3,1 sekundi.
Tu tuning ne staje, pa će tako Brabus svakom interesentu dodatno olakšati novčanik skupim doplatama u vidu karoserijskih elemenata od karbona. Jeftini nisu ni 21-inčni naplatci, a na isti popis uvrstit ćemo i sportski ispušni sustav.
U Brabusu će se u potpunosti prilagoditi klijentu, pa tako nude gotov automobil, a po želji mogu i naknadno srediti E klasu u AMG izdanju.