Home Crna kronika U potragu za nestalom ženom u Stocu sve više uključenih, vremenski uvjeti...

U potragu za nestalom ženom u Stocu sve više uključenih, vremenski uvjeti otežavaju pretraživanje

SHARE

Na poziv Saveza gorskih službi spašavanja u BiH jučer su se u ranim jutarnjim satima u potragu za pedesetogodišnjom Z.S. iz Stoca uključila tri tima Federalne uprave civilne zaštite, saopćeno je iz FUCZ.

Po izuzetno teškim vremenskim uvjetima oko 50 pripadnika GSSuBiH, među kojima su bili i pripadnici FUCZ, radili su na pregledanju korita rijeke Bregave i kopnenih zona na užem gradskom području Stoca. Teren po kojem je vršena pretraga bio je vrlo strm, klizav i stjenovit sa gustom vegetacijom, a vremenski uvjeti vrlo loši, uz kišu, snijeg i jaku buru.

Pretražuje se područje površine od 5 kvadratnih kilometara, a zaključno sa jučerašnjim danom pregledano je uže gradsko područje Stoca, Komanje brdo te područje Starog grada u Stocu. Pripadnici FUCZ su na početku jučerašnje potrage upozorili sve sudionike na minska polja, posebno ona prema entitetu RS, koja su nekih kilometar i po od Stoca.

U potragu su, pored spasilaca GSSuBiH i FUCZ, uključeni policija, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stolac i rodbina nestale žene.

Prema izjavi njenog sina, žena je duševni bolesnik, a nestala je u Stocu u noći između 18. i 19.03. dok je nestanak policiji prijavljen u utorak (20.03.) oko podne, kada je i krenula potraga za njom.

Danas je nastavljena potraga i sudjelovanje FUCZ sa ukupno 13 pripadnika osposobljenih za ovu vrstu potrage. Ukoliko i današnja potraga ne bude dala rezultate bit će nastavljena i sutra, a u tijeku je razmatranje plana za nastavak ili mogući prelazak na potragu sa smanjenim intenzitetom do prijema novih informacija, saopćeno je jutros iz Federalne uprave civilne zaštite.