Home Društvo Gotovo je sa zimskim temperaturama: U novom tjednu dosta sunčanih dana, ali...

Gotovo je sa zimskim temperaturama: U novom tjednu dosta sunčanih dana, ali za vikend olujno jugo i preko 100 km/h

SHARE

Subota je cijeloj Dalmaciji donijela suho vrijeme. Na nedavni zimski prodor, koji je ponegdje donio i snijeg, jutros su podsjećale tek niske minimalne temperature zraka. Mraza je bilo u mnogim dijelovima Zagore, pa čak i na otocima. Primjerice, u Veloj Luci izmjeren je 1 stupanj ispod nule. Danju je bilo ugodno s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 9 do 13°C.

Današnjim danom postupno se opraštamo od zimskog tipa vremena. Iako neće zatopliti naglo i ne pretjerano izraženo, sljedećih desetak dana ipak će postupno biti sve toplije.

U nedjelju će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Zapuhat će slabo do umjereno jugo koje će trajati svega nekoliko sati. Navečer će mjestimice pasti malo kiše. Bit će toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 12 do 17°C.

U ponedjeljak će biti više oblaka, iako uz povremena kraća sunčana razdoblja. Posvuda će pasti barem malo kiše. Vjetar slab, većinom sa sjeverozapada. Temperature bez veće promjene.

Razdoblje od utorka do početka vikenda obilježit će suho vrijeme što je za mnoge dobra vijest. U utorak će prolazno zapuhati umjerena bura, a novo jugo očekuje nas od četvrtka. Bit će djelomično sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku.

Jačanje juga očekuje se u petak, a osobito u dane vikenda kada će jugo biti jako do olujno, mogući su udari preko 100 km/h, daljnje zatopljenje i novi problemi u prometu morem. Detaljniju prognozu za sljedeći tjedan čitajte u ponedjeljak na našem portalu.