Home Kultura Veliki tjedan i uskrsne ispovijedi u Međugorju

Veliki tjedan i uskrsne ispovijedi u Međugorju

SHARE

VELIKI ČETVRTAK – 29. ožujka – Dan ustanovljenja euharistije i svećeničkog reda. Svetu misu se slavi u 18 sati, izjutra nema mise ni ispovijedi. Nakon misnog slavlja bit će prigoda za klanjanje sve do pola noći.

VELIKI PETAK – 30. ožujka  – Izjutra u crkvi također nema nikakvih obreda. Križni put za župljane i hrvatske hodočasnike na Križevcu je u 11 sati. Krunica je u 17 sati , a obredi muke Gospodinove i ljubljenje križa u 18 sati.
Veliki petak je dan strogog posta i nemrsa.

Napomena: Po naputku našeg biskupskog Ordinarijata na Veliki petak se kod obreda ljubljenja križa skupljaju milodari za Svetu zemlju.

VELIKA SUBOTA – 31. ožujka – Izjutra u crkvi nema nikakvih obreda. Krunica na Veliku subotu počinje u 20 sati, a vazmeno bdijenje u 21 sat.

U iduću nedjelju je USKRS – NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA. Svete mise u župnoj crkvi u 7, 8, 11 i 18 sati. Na Vionici, u Miletini i Šurmancima u 10 sati.

Nema đačke mise u župnoj crkvi.

Mogućnost za svetu ispovijedu u Velikom tjednu, za vas župljane, biti će u ponedjeljak, utorak i srijedu ujutro prije jutarnje svete mise od 6:30 – 7:25 sati, a poslijepodne na ova tri dana ispovijed je od 16:30 sati.

Na Veliki četvrtak i Veliki petak mogućnost za sakrament svete ispovijed je od 16 do 17:30 sati, te na Veliku subotu od 19:30 – 20:30 satii. Na velike dane svi svećenici sudjeluju u večernjem molitvenom programu, zato kada započne sveta misa ili obredi, nema više ispovjedanja . Stoga molimo vjernike da se, ako je moguće, ispovjede prije Vazmenog Trodnevlja.