Home Crna kronika Poruka roditelja i prijatelja pokojnog Davida

Poruka roditelja i prijatelja pokojnog Davida

SHARE

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, kaže da nikog ne optužuje za smrt njegovog sina, a samo želi istinu i pravdu.

“Zločin se dogodio, smiriti se neću, želim da se krivci pronađu”, rekao je Davor Dragičević na skupu na Trgu Krajine u Banjaluci, na kojem se nekoliko stotina građana okupilo i zapalilo svijeću za Davida.

Davor Dragičević je, plačući, rekao da mu je cilj da se nikom nikada ne dogodi ono što se desilo njegovom sinu.

“Izgubio sam dijete, neću da ga iko više izgubi”, rekao je Davor Dragičević.

Dodao je da ga više nema, te da mu život ne treba.

“Ranjen sam za ovu državu, radim kao konobar sa tri centimetara kraćim nogom, da bih sahranio dijete”, rekao je Davor Dragičević.

Davor Dragičević je kazao i da će na Trg Krajine dolaziti i dalje. “Dolazimo dok ne istjeramo pravdu. Moje dijete ne može više niko vratiti, hoću krivce, imena”, naveo je Davor Dragičević.

Držeći u ruci svijeću, ispred transparenta sa natpisom “Pravda za Davida”, Davor je rekao da će istrajati.

Suzana Radanović, Davidova majka, rekla je da će se za pravdu boriti.

“Snagu mi daje to što znam da je monstrum sada među nama i poručujem mu neka se plaši za svoj život. Izvršilaca ima više”, navela je Radanovićeva.

Dodala je da su ponudili 100.000 KM za informacije o sinu, ali da se niko nije javio nakon što je ta nagrada ponuđena.

Radanovićeva je navela da će svakodnevno objavljivati statuse na Facebooku, jer, kako kaže, ćutati ne može.
“Neka nađu ko je moje dijete ubio i bacio”, rekla je Suzana.

Emilija Zebić, Davidova najbolja drugarica, rekla je da njen drug nije lopov.

“Izašao je samo da se provede. Nije u stanju da ubije psa, da opljačka kuću. Sam nije skočio. Potrebno je da nađu ljude koji su mu to radili”, kazala je Emilija.

Policija je navela da je David Dragičević (21) iz Banjaluke, čije je tijelo nakon višednevne potrage pronađeno u Vrbasu, vjerovatno u nedjelju, 18. marta, sa mosta u naselju Lauš pao u nabujalu Crkvenu, koja ga je potom odnijela do rijeke Vrbas.

To je danas na vanrednoj konferenciji za novinare rekao Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, ističući da kriminalistička verzija jasno ukazuje da se radi o zadesnoj smrti.

Ovakve tvrdnje iz policije naišle su na osudu Davidove porodice i mnogih Banjalučana, jer porodica navodi da je Crkvena do koljena, a da je mladić – ubijen.

Međutim, društvene mreže zbog ovog slučaja i dalje “gore”, prije sve zato što nije do kraja razjašnjeno kako se David našao u vodi.

“Išao u krađu, skočio u Crkvenu koja je do koljena i ugušio se?! Jesam li ja luda ili šta”, napisala je na Facebooku Davidova majka Suzana Radanović.

Svoje prijatelje sa Facebooka pozvala je da joj pomognu.

“Ljudi moji, pa kako ih nije sramota?! Ne vjerujte! Lažu! Ubiše mi dijete i niko neće biti kriv! Šta god da sutra bude, evo vam države, ubiju ti dijete i niko nije kriv”, navela je Radanovićeva.