Home Društvo Prva dijabetološka ordinacija na kotačima sutra u Ljubuškom

Prva dijabetološka ordinacija na kotačima sutra u Ljubuškom

SHARE

Broj osoba s dijabetesom u svijetu je utrostručen od 2000. godine, a globalni troškovi povezani sa šećernom bolešću iznose oko 850 milijardi američkih dolara godišnje. Velika većina slučajeva se odnosi na dijabetes tipa 2, povezan s pretilošću i pomanjkanjem tjelovježbe. Broj slučajeva dijabetesa tipa 2 se najbrže povećava u slabije razvijenim zemljama koje usvajaju zapadnjački način prehrane. Podaci stručnjaka iz International Diabetes Federation sugeriraju kako dijabetes ima jedna od 11 odraslih osoba. Trenutno s dijabetesom živi 451 milijun ljudi, a do 2045. godine bi se ova brojka mogla povećati na 693 milijuna.

Kako i vi ne biste bili dio statistike, kako bi se širila svijest o dijabetesu i prevenciji dijabetesa pokrenut je projekt Prve dijabetološke ordinacije na kotačima. U Ljubuškom, Prvu ordinaciju na kotačima možete pronaći na trgu dr. Franje Tuđmana, 27.3.2018. u periodu od 15-20 sati.

 

Prva dijabetološka ordinacija na kotačima je jedan zdravstveni i društveno odgovorni projekt koji je pokrenula kompanija Pharma Maac d.o.o. u suradnji sa austrijskom kompanijom Wellion. Ova Prva dijabetološka ordinacija na kotačima će za 15 dana obići 20 gradova Bosne i Hercegovine kako bi pacijenti mogli besplatno izmjeriti vrijednost šećera u krvi, te dobiti savjete i educirati se na temu dijabetesa.

“Ordinacija na kotačima nudi usluge besplatnog mjerenja šećera od strane stručnog kadra medicinskih sestara koje smo angažirali, tako da na neki način podržavamo i lokalnu zajednicu. Pored toga, pacijenti će dobiti i informacije na temu dijabetesa, prevencije, važnosti fizičke aktivnosti i pravilne ishrane. Svi dijabetičari koji trebaju zamijeniti ili preuzeti svoj glukometar će besplatno dobiti aparat za mjerenje kod kuće.“, izjavila je za radio „Active“ Mr.sci. Nina Erbez, mr.ph. spec. – voditelj projekta.

 

Detaljnije informacije zainteresirani građani mogu pronaći na Facebook stranici WellionClub.Adria ili se mogu informirati putem telefona 033 770-483.