Home Zanimljivosti Starbucks objavio natječaj za posao koji će platiti 10 milijuna dolara

Starbucks objavio natječaj za posao koji će platiti 10 milijuna dolara

SHARE
Iced Coconut Milk Mocha Macchiato photographed on June 8, 2016. (Joshua Trujillo, Starbucks)

AMERIČKI lanac kafića Starbucks objavio je natječaj u kojem nudi deset milijuna dolara za novi dizajn šalica koje će se lakše reciklirati.

Šalice za kavu noćna su mora za okoliš. Većina ih je napravljena od kartona s tankim slojem plastike zalijepljenim za šalicu kako bi zadržale toplinu napitka i spriječile curenje.

No upravo je taj sloj plastike odgovaran za njezinu tešku reciklažu i dugih 20 godina potrebnih da bi se šalica raspala.

”Ako se svake godine na globalnoj razini distribuira oko 600 milijardi takvih šalica, naših je sigurno šest milijardi”, kažu glasnogovornici Starbucksa za CNN dodajući kako već neko vrijeme rade na ovom problemu, ali bezuspješno.

Upravo zbog svojih neuspješnih pokušaja, tvrtka je objavila novi natječaj za šalicu s unutarnjom oblogom od biljnih vlakana koja može spriječiti curenje vruće tekućine.

”Nitko nije zadovoljan dosadašnjim rezultatima i kašnjenjima”, izjavila je Colleen Chapman iz Starbucksa, dodajući kako se nada da će ovaj natječaj napokon pružiti rezultate.