Home Crna kronika BUDALE! “Srbska čast” Vučiću: Spremni smo dati život za Kosovo i Metohiju

BUDALE! “Srbska čast” Vučiću: Spremni smo dati život za Kosovo i Metohiju

SHARE

Bojan Stojković, jedan od vođa “Srbske časti“, reagirao je na jučerašnja događanja na sjeveru Kosova. Kako je naveo u poruci upućenoj predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na raspolaganju ima sve srpske dobrovoljce koji su spremni život dati za Kosovo i Metohiju, prenosi N1.

Gospodine predsjedniče, u ime Srbske časti i svih srpskih dobrovoljaca, uz žandarmeriju i srpsku vojsku, stojimo vam na raspolaganju i spremni smo za opću mobilizaciju srpskoga naroda, ne da idemo u rat već da branimo svoje ognjište i da zaštitimo svo srpsko stanovništvo koje živi na Kosovu i Metohiji. Da znate da imate na raspolaganju sve srpske dobrovoljce koji su spremni život dati za Kosovo i Metohiju, naveo je Stojković na Instagramu.

Prema navodima Žurnala, Stojkovića su uz još nekoliko osoba sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini proglasile opasnošću po nacionalnu sigurnost, a odluka o o stavljanju na “crnu listu” bit će dostavljena Graničnoj policiji BiH, koja bi ubuduće trebala brinuti da čelnici “Srbske časti” ne prijeđu državnu granicu, piše Žurnal.

“Srbska čast” je paravojna formacija, nedavno je naveo i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. To je ilustrirao fotografijama za koje tvrdi da su pripadnici “Srbske časti” u elitnim uniformama i naoružani do zuba. Smatra simptomatičnim da su sudjelovali u defileu povodom 9. siječnja i da su se fotografirali s Miloradom Dodikom.

Za neke članove ove udruge rekao je da imaju dosje od ranije, a da su pojedinci osuđivani za najteža kaznena djela. Na pitanje hoće li pripadnicima “Srbske časti” iz Srbije biti zabranjen ulaz u BiH, Mektić je odgovorio da su to operativni podaci, ali da već postoji baza s imenima osoba koje su potencijalna opasnost za sigurnost BiH.

S druge strane, predstavnici vlasti Republike Srpske, koje je Mektić prozvao, odlučno odbacuju navode o paravojnim formacijama.