Home Crna kronika Djed Emir Lipa preminuo prije konačne presude za zlostavljanje dječaka Smaje Ćesira

Djed Emir Lipa preminuo prije konačne presude za zlostavljanje dječaka Smaje Ćesira

SHARE

Emir Lipa, jedan od zlostavljača malog Smaje Ćesira koji je u svojoj četvrtoj godini ubijen nakon dugotrajnog zlostavljanja, preminuo je prije tri mjeseca ne dočekavši konačnu presudu Vrhovnog suda FBiH za brutalno zlostavljanje mališana, potvrđeno je za Faktor iz advokatske kancelarije koja je zastupala njegovu odbranu.

Kako saznajemo, Lipa je preminuo prije tri mjeseca usljed zatajenja srca. Djed dječaka koji je optužen a zatim, u prvostepenom postupku, i osuđen na dvije i po godine zatvora za nanošenje lakših tjelesnih povreda dječaku, ali i nasilje u porodici, umro je u snu.

Četvorogodišnji Smajo Ćesir ubijen je 25. februara 2014. u porodičnoj kući u Hadžićima nakon što su ga brutalno pretukli majka Ena Lipa i očuh Salih Arnautović.

Nakon prvostepenog, pa potom i ponovljenog suđenja u ovom slučaju u aprilu prošle godine, Aranutović je osuđen na ukupno 47, Ena Lipa na 45 i po godina zatvora, a djed Emir i nana Munira Lipa na po dvije i po godine zatvora, a što ukupno iznosi 97 i po godina zatvora za zlostavljanje i smrt djeteta.

Trenutno se očekuje poziv za drugostepeni postupak u ovom slučaju.