Home Šport FOTO: LEJLA KASUMAČIĆ – S Grudama ću slaviti svoju prvu titulu, a...

FOTO: LEJLA KASUMAČIĆ – S Grudama ću slaviti svoju prvu titulu, a uzor mi je Ivan Čupić!

SHARE
Legenda kaže da je nakon postizanja 15 golova Grudama u klubu dogovoreno da Lejla Kasumačić bude prvi izbor HŽRK Grude, u nekim budućim transfer kombinacijama.

Tako je i bilo u posljednjem prijelaznom ruku. Grude su dobile strašno lijevo krilo koje može igrati i na poziciji beka.

Na početku pitamo Lejlu o Grudama. – Osobno sam prezadovoljna novom sredinom, a HŽRK Grude je nešto fantastično. Do sada ovakve uvjete rada nisam imala – kaže nam na početku razgovora Kasumačić, koja se oporavljala od ozljede.

– Kao što znate prijelom nosa me je zaustavio u želji da se nametnem odmah na početku svojim igrama. Sada je ozljeda iza nas i nadam se da će me u budućnosti ozljede zaobići i da ću pružiti sve ono što se od mene očekuje – kaže za Grude.com jedna od najboljih bh. rukometašica.

Također, prisjetila se i svoje Lokomotive, te je usporedila sa svojim sadašnjim Grudama. – Ne mogu zaobići svoj prvi klub mostarsku Lokomotivu kada govorimo o rukometu. Tu sam napravila svoje prve rukometne korake i mnogo naučila u bivšem klubu. I zahvalna sam im na svemu, kao i jablaničkoj Neretvi koja je uslijedila nakon Lokomotive. Ali moj novi klub, moje Grude, nešto su što nema u rukometnom svijetu Bosne i Hercegovine. Uvjeti, cjelokupni rad, to je neusporedivo. Prevelika je razlika. Ovdje je sve posloženo kako treba i stvarno sam prezadovoljna – ističe.

Tu leže i razlozi zbog kojih se odlučila za HŽRK Grude. – Velika je želja bila da dođem u ovaj klub, u Grude, jer sam vidjela da sve funkcionira kako treba. Presretna sam što sam dio kluba i što ću biti dio velikog trijumfa, a to je prvenstveni naslov. Uvjerena sam da nas ništa ne može zaustaviti do četvrtog naslova za moj klub i prvog mog naslova prvaka – kaže Lejla Kasumačić.

Govorila je i o onom što je muči u svijetu rukometa, a na što često rukometna javnost Gruda i Hercegovine upozorava. – Ženska rukometna reprezentacija ne postoji i to je za mene veliko razočarenje. Imali smo mi dosta dobrih i talentiranih igračica, imamo ih i sad, ali mnoge nisu s državnom vrstom nisu uspjele napraviti uspjeh zato što je nema. Samo stanje u državi govori u kakvoj smo mi situaciji. Želja mi je igrati za reprezentaciju i nadam se da će ona profunkcionirati i da ću kao igračice Gruda doći do reprezentacije – kaže nam Lejla.

Pitali smo je s kojim je igračicama u Grudama kliknula na prvu. – Dolaskom u klub poznavala sam dosta svojih suigračica, s nekima sam igrala, kao što je Edina Demić dok smo bile u Lokomotivi, a na prvu sam kliknula s Andreom Prusinom, ali i sa ostalim igračicama imam super odnos. One su sve sjajne, a vrijeme će učiniti svoje da se još bolje prilagodim – govori za Grude.com novo pojačanje Gruda.

Lejla studira na Nastavničkom fakultetu na odjelu sport i zdravlje, tako da je praktički stalno uključena u sportske aktivnosti. – Zahvaljujući profesorima koji su mi pomogli i dosta toga me naučili došla sam do ovog postignuća. Velika sam ljubiteljica fitnesa i prije dolaska u klub radila sam kao fitnes trenerica. Znala sam trenirati tri puta dnevno, ali trenutno zbog obveza u klubu i na fakultetu, nisam toliko aktivna koliko bih željela – kaže nam. Za kraj, upitali smo je o životnim uzorima. – To su moji roditelji i brat, a što se tiče sporta moj veliki uzor je Ivan Čupić – kaže rukometašica HŽRK Grude Lejla Kasumačić i završava sa željama: -Prvo želim sebi zdravlje, a uz dobro zdravlje sve će doći na svoje. Želim u ovom klubu ostvariti sportske snove, da budemo prvaci države i da s klubom iziđem u Europu, a ne mogu zaobići ni reprezentaciju koja će, nadam se, uskoro postojati. Želim završiti uspješno fakultet, ali i biti sretna i u ljubavi – kroz smijeh završava Lejla.