Home Društvo General Željko Glasnović u petak stiže u ‘šator istine’

General Željko Glasnović u petak stiže u ‘šator istine’

SHARE

Zaboravljeni branitelji su već nebrojeno puta istaknuli kako neće odustati od svojih zahtjeva, objedinjenih u dokumentu nazvanom braniteljska Rezolucija.

Traže, naime, objavu braniteljskog registra, uvođenje braniteljskog dodatka i ukidanje financiranja svih braniteljskih udruga.

 Za blagdane u šatoru

I dok nitko od vladajućih ne reagira po ovom pitanju, branitelji će, kako kažu, i dalje mirno prosvjedovati. Po svemu sudeći, najustrajniji su članovi ljubuške podružnice UZB. Već skoro 30 dana borave u „šatoru istine“ podignutom u blizini GP Bijača, iščekujući rješenje problema koji ih već godinama muče.

Na naš upit hoće li i predstojeći blagdan Uskrs provesti u šatoru, dali su potvrdan odgovor.

Tim povodom, u ponedjeljak je održan izvanredni skup povjerenika UZB, podružnica Ljubuški, Čapljina i Grude.  Uslijedila je, potom, dvosatna blokada ulaza na autocestu i same autoceste. Razgovaralo se i o aktivnostima te  planovima kroz Veliki tjedan.

Hodočašće u Velikom tjednu

„U četvrtak planiramo hodočastiti do crkve sv. Ante na Humcu, a u petak će se jedna skupina branitelja svojim vozilima uputiti i do međugorskog svetišta“, kazao je za Dnevni list Darinko Boto, predsjednik ljubuške podružnice UZB.

Za petak je najavio i posjet generala Željka Glasnovića.

„Točna je informacija da će nas posjetiti i podršku nam dati general Glasnović. Svoj dolazak je najavio u petak oko 12 sati, čemu se iznimno radujemo“, poručio je Boto.

Darinko Boto, predsjednik ljubuške podružnice UZB

Potporu im daju i brojni sugrađani i prijatelji, doduše neki od njih to čine diskretno i anonimno.

„Pojedinci kao da strahuju od politike, iako mi uporno ponavljamo kako s politikom nemamo ništa. Očito politika ima nešto s nama“, mišljenja su branitelji.