Home Crna kronika (VIDEO) PROMETNA NESREĆA U AUSTRIJI Teško ozlijeđen hrvatski vozač, prevozio turiste i...

(VIDEO) PROMETNA NESREĆA U AUSTRIJI Teško ozlijeđen hrvatski vozač, prevozio turiste i u snježnoj oluji se zabio u zid

SHARE

Jedan hrvatski autobus s južnokorejskim turistima sletio je u srijedu ujutro s ceste i zabio se u zid na prijevoju Gschuett u Gornjoj Austriji a pritom je teže ozlijeđen hrvatski vozač a lakše 23 turista, javlja austrijska policija u srijedu.

“Autobus s 35 putnika, pri čemu se radilo o grupi turista iz Južne Koreje, nakon prelaska prijevoja Gschuett i na granici saveznih pokrajina Salzburg i Gornja Austrija, sletio je s ceste i zabio se u kameni zid koji dijeli parking od jednog hotela.

Tom prilikom je vozač ostao prikliješten u svojoj kabini te je teže ozlijeđen i helikopterom prebačen u bolnicu.

U vrijeme nesreće je padao gust snijeg a na kolniku se nalazilo preko sedam centimetara novog snijega. Dnevnik Kleine Zeitung prenosi da je vozač nakon što je na skliskom kolniku izgubio kontrolu nad autobusom vozilo usmjerio prema parkingu. Kako je priopćeno iz vatrogasne službe mjesta Gosau, gdje se nesreća dogodila, vozač je pomoću hidrauličkih uređaja morao biti izvučen iz autobusa.

Autobus, prema oznakama na vozilu, pripada turoperateru „Darko Tours“ iz Zagreba a bio je na putu iz Salzburga prema Hallstattu.