Home Društvo ​Mostarac na Rondou dijelio novčanu pomoć umirovljenicima

​Mostarac na Rondou dijelio novčanu pomoć umirovljenicima

SHARE

Obzirom da su u našoj državi, pa tako i gradu Mostaru, umirovljenici dovedeni skoro na prosjački štap Mostarac Edin Kreso odlučio se na zanimljiv način pružanja pomoći najugroženijim sugrađanima. On je jučer na mostarskom Rondou dijelio simboličnu novčanu pomoć toj skupini građana.

Razlog ove humanitarne akcije je, kako je kazao, činjenica da u gradu više ima gladnih nego sitih ljudi.

“Odziv mojoj akciji nije onakav kakav sam se nadao da će biti. Moram priznati da sam mislio da će se na Rondou zaustaviti puno više umirovljenika, ali mi je drago kome god sam uspio pomoći. Smatram da se ljudi ovdje i stide reći da nemaju, ali iskreno, stid ne bi trebao imati ikakve veze s tim. Drago mi je da sam pojedinima uspio pomoći, pa koliko god”, kazao je Kreso dodajući kako bi se ovakvih akcija u gradu Mostaru trebalo više organizirati.

Dobro djelo našeg sugrađanina iznenadilo je mnoge, jer, kako su kazali, neobično je vidjeti tako nekoga da dijeli novac umirovljenicima. Kažu da je toj populaciji novac ipak najpotrebniji, zato što većina njih živi od minimalnih mirovina od kojih sebi jedva da može priuštiti ono osnovno za život.

U razgovoru s umirovljenicima, pohvalili su Kresinu akciju te mu na rastanku poželjeli sve najbolje u budućnosti.