Home Društvo Polaznici Dječjeg vrtića Ljubuški podijelili 1444 pisanice

Polaznici Dječjeg vrtića Ljubuški podijelili 1444 pisanice

SHARE

Zahvaljujući Dječjem vrtiću Ljubuški naš grad se može pohvaliti još jednom manifestacijom koja ga čini posebnim i kojom se ističe i razlikuje od drugih i po kojoj bi uskoro Ljubuški mogao biti prepoznatljiv, piše Ljportal.com.

Naime, oni su danas na Trgu Franje Tuđmana organizirali uskrsnu manifestaciju te tako obradovala sugrađane i dijelili im uskrsna jaja. Na takav način su podijelili radost Uskrsa sa stanovnicima svoga grada. Ljubuški se prvi put spominje 1444. godine pod nazivom Lubussa, pa je iz tog razloga bio cilj akcije podijeliti 1444 šarene pisanice, ali i građanima na ovaj način čestitati uskrsne blagdane.

„Prvo smo ujutro u vrtići crtali pa smo bili malo u učionici i ovdje došli gdje smo se tuckali, jeli jaja, crtali i prolaznicima dijelili naša obojena jaja kojih je bilo jako puno. Jaja za Uskrs bojimo jer je to simbol života“, ispričali su nam odlično raspoloženi polaznici Dječjeg vrtića Ljubuški koji su sa svojim tetama dijeliti građanima pisanice te su na taj način učinili uskrsne blagdane sretnijima.

„Javna ustanova Dječji vrtić Ljubuški povodom uskrsa, organizirala je prvi put ovu manifestaciju. Obojili smo 1444 pisanice za Uskrs. Nadamo se da ćemo i sljedećih godina upotpunit ovu manifestaciju da ćemo to održavat na Veliki četvrtak svake godine“, kazao je ravnatelj Viktor Grbavac te iskoristio priliku svim građanima Ljubuškog čestitati Uskrs.

Nezaobilazna tradicija za proslavu Uskrsa je bojanje jaja različitim bojama. Jaja simbolično predstavljaju ponovno rođenje i novi život. Simbol ponovnog rođenja ide u skladu s proljetnom proslavom Uskrsa jer je to slavlje Isusovog uskrsnuća. Tako su kršćani za Uskrs počeli ukrašavati jaja i njih poklanjati prijateljima i članovima obitelji.