Home Nekategorizirano Čitluk: Žene dijele uskrsne košare – Ima onih koji su ostali sami...

Čitluk: Žene dijele uskrsne košare – Ima onih koji su ostali sami i trebaju nekoga s kim mogu popričati

SHARE

Žene mjesne zajednice Donji Hamzići su se okupile u srijedu u Velikom tjednu, prije početka Vazmenog trodnevlja i pripremile Uskrsne košare pune darova.

O tome koliko su spretne i darovite govore same Uskrsne košare koje pored voća, soka, kave sadrže i lijepo obojena jaja, te kolače i slana peciva, djelo ruku vrijednih domaćica.

U narednim danima planiraju obići devet svojih sumještana i podijeliti s njima radost iščekivanja Uskrsa. Sretne su i Bogu zahvalne da u selu nema mještana koji su socijalno ugroženi, ali ima onih koji su ostali sami i trebaju nekoga s kim mogu popričati i podijeliti svoju svakodnevnicu.

Na zajedničkoj večeri u prosincu 2017.godine prezentirale su plan djelovanja u 2018.godini, a kako sve nije mrtvo slovo na papiru, govori i to da su nastavile svoje mjesečne susrete, te pokrenule djelovanje zajednice „Marijine ruke“.

S velikim zadovoljstvom se mogu pohvaliti kako su rijetki mladi koji odlaze iz sela, te u velikom broju djeca iz Donjih Hamzića pune školske klupe i sudjeluju u aktivnostima Župne zajednice, piše Brotnjo.info