Home Crna kronika Ova tinejdžerka se samo srušila u školi i umrla: RAZLOG JE ŠOKANTAN!

Ova tinejdžerka se samo srušila u školi i umrla: RAZLOG JE ŠOKANTAN!

SHARE

Jasmine Beever (16) se jednog dana srušila u učionici i više joj nije bilo spasa. Uzrok je bila velika količina kose koju je pojela.

Naime, ova tinejdžerka imala je neobičan poremećaj – često je žvakala vlastitu kosu, koja se nakupila u tolikoj količini u njenom želucu da joj je blokirala probavni sistem.

Jasmin je tada dobila peritonitis, upalu tankog sloja tkiva u abdomenu, jer je grumen kose u njenom organizmu postao infektivan i uzrokovao čir koji je pukao. Tada su djevojčici otkazali svi vitalni organi.

Cijela tragedija se dogodila dok je Jasmin bila u školi. Ona se samo odjednom srušila na pod.

Trenutačno je došla ekipa hitne pomoći koja je uspjela reanimirati i vratiti je u život na 15 minuta te je prevezena u bolnicu, no kasnije je ipak preminula.

Rapunzelov sindrom

Ime je dobio po bajki braće Grimm, “Zlatokosi”. Radi se o poremećaju, koji obično prati trihotilomanija – kompulzivno čupanje vlastite kose. Oboljeli često jedu kosu sa svoje glave, a okidač ovakvom, često nesvjesnom, postupku najčešće je stresna situacija.

Simptomi su nagli gubitak težine, smanjen apetit, dijareja, ali i mnogi drugi. Čak 70 posto pacijenata su djevojčice starosti ispod 20 godina. A, ovaj poremećaj često je i pratitelj težih trauma u životu, piše Novi.ba