Home Šport ŽNK Neretva Marija Herceg: u subotu ćemo osvojiti nove bodove

ŽNK Neretva Marija Herceg: u subotu ćemo osvojiti nove bodove

SHARE

Navijači ženskog nogometnog prvoligaša Neretve dobro poznaju napadačicu Mariju Herceg i zajedno s njom raduju se svakom njezinom pogotku. Iznimno cijene njezinu borbenost i umijeće na terenu, raduju se svakom prodoru a napose golovima.

Prošle jeseni postigla ih je pet za svoju Neretvu, a dva je dodala u utakmica Kupa. Međutim, malo prijatelja ženskog nogometa zna da je Marija tek prije dvije i pol godine počela aktivno trenirati u Neretvi gdje je ubrzo postala nezamjenjivi član udarnog sastava. Upravo zahvaljujući radu i svakodnevnom vježbanju.

Napadačica Neretve još kao dijete počela je igrati nogomet u svom Velikom Prologu po cijeli dan i na mjestima gdje su se okupljali njezini  sumještani i vršnjakinje. Već tada pokazivala je ne samo interes za nogomet već i određene vještine koje je tek prije dvije i pol godine nakon razgovora s majkom odlučila tesati i dograđivati vježbanjem u ŽNK Neretva.

– Počela sam s jednim do dva treninga tjedno kako bih vidjela mogu li nastaviti. Zatim su treninzi bivali sve češći i raznovsrniji, počela sam igrati  zajedno s mojim prijateljicama i eto, vidite dokle smo stigle. U početku mi je bilo teško zbog čestih treninga i nužno drugačijeg načina rada, no kasnije su stvari  došle na svoje mjesto, među ostalim i rezultati kojima se ponosimo – kazala je Marija Herceg.

Što možeš reći o svojoj igri i uspjesima? Kako je došlo do tako dobrih rezultata ?

– Čujte, mi smo doista ekipa pa su za uspjehe zaslužne sve moje suigračice koje su mi drage, ali držim da je srednji red motor svega i da su igračice koje imaju te uloge u vrhunskoj formi. Ne smijemo zaboraviti vratarku Kešina, Mijoč, Tanović, Terzić, ma sve su djevojke dale svoj doprinos rezultatima i mjestu na ljestvici i zbog toga mislim da zaslužujemo biti treće na kraju prvenstva. Ovdje mogu reći da nam puno pomaže i sportski direktor Ante Boras koji je stalno na dispoziciji, uvijek spreman riješiti neki problem, a sve najbolje mislim i o našim trenerima Anti Markoti i Dušku Mijoču. Evo, nakon osvojenog boda u Rijeci, u subotu igramo s Viktorijom iz Slavonskog Broda. Pao je dogovor da idemo na sve ili ništa, što znači na pobjedu i za nove bodove. Dat ćemo sve od sebe za našu pobjedu pa pozivam i naše navijače sa svih strana da dođu i daju nam potporu – kazala je s puno optimizma Herceg.

I da ne zaboravimo još neka njezina razmišljanja. Iz svoje Neretve ne kani prelaziti u bilo kojin drugi klub. Dok je klub bude trebao i dok god bude mogla , bit će u kadru Neretvinih trenera koji o njoj imaju samo riječi pohvale i zahvale.

Nije propustila zahvaliti se načelniku Granične policije i zamjeniku koji imaju razumijevanja za Marijine treninge i utakmice, jer nije uvijek lako uskladiti sportske i poslovne obveze. Marija je u tomu više nego uspješna.

Pero Jakić

najava neretva-viktorija 31