Home Politika NEVJEROJATNE POGREŠKE AUTOGOL MOSTOVACA Za njih je Peruća rijeka, a promašili...

NEVJEROJATNE POGREŠKE AUTOGOL MOSTOVACA Za njih je Peruća rijeka, a promašili su i funkciju Martine Dalić

SHARE

Vlada RH u četvrtak je odbacila kao neutemeljene i neosnovane, sve oporbene navode iz Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva, poduzetništva i obrta Martini Dalić.

U Vladinu očitovanju iznesenom na sjednici, uz ostalo stoji, kako u prijedlogu oporbe za pokretanje pitanja povjerenja,predlagatelji pogrešno navode dužnost koju obavlja Martina Dalić, s obzirom da je ona potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, a ne – kako je navedeno – potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva.

Vlada je danas odbacila i tvrdnje vezane uz izgradnju plinske termoelektrane, ističući kako oporbeni zastupnici krivo navode da će se ona graditi na rijeci Perući, s obzirom na to da takva rijeka ne postoji, već je, naglašavaju iz Vlade, riječ o gradnji elektrane na rijeci Cetini.

“Ukoliko su predlagatelji u svom Prijedlogu imali na umu prijedlog projekta za izgradnju kombi kogeneracijske plinske elektrane na prostoru negdašnjeg kamenoloma na obali umjetnog akumulacijskog jezera Peruća, tada Vlada ističe da su svi stavovi potpredsjednice Vlade i ministrice definirani stavovima i aktima resornih ministarstava i tijela državne uprave, zbog čega Vlada u cijelosti odbacuje tvrdnje da je potpredsjednica Vlade i ministrica iznosila neistinite tvrdnje”, navodi Vlada u očitovanju.

Podsjećamo, Most je u petoj točki svoga prijedloga za opoziv napisao:

” Nadalje potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u nekoliko se navrata javno zalagala za izgradnju termoelektrane na rijeci Peruči. Pritom je iznoseći neistine obmanjivala javnost tvrdeći da protivnici izgradnje termoelektrane odbijaju investicije i šire netočne informacije.

Njene tvrdnje su u cijelosti demantirane od strane struke budući je Povjerenstvo za procjenu studije utjecaja na okoliš dalo negativno mišljenje o gradnji plinske termoelektrane na jezeru Peruča”.