Home Crna kronika Švedska: silovatelj 13-godišnje djevojčice neće biti deportiran, odslužit će samo dvije godine,...

Švedska: silovatelj 13-godišnje djevojčice neće biti deportiran, odslužit će samo dvije godine, a razlog je nevjerojatan!

SHARE

“Silovao je 13-godišnjakinju u WC-u — smije ostati u Švedskoj jer se kasnije preobratio na kršćanstvo,” piše ovog ponedjeljka švedski samnytt.se , odnosno Samhällsnytt.

Doslovce.
Je li preobraćenje iskreno ili samo zato da se izbjegne deportacija? I jesu li švedski sudovi stvarno skloni kršćanima? Zaključite sami:

20-godišnji tzv. ‘tražitelj azila’ iz Afganistana osuđen je zbog silovanja djeteta – konkretno 13-godišnje djevojčice u Hallsbergu. Kazna je Afganistancu smanjena jer sud smatra da još nije “u potpunosti odrastao”, a ima pravo ostati u Švedskoj nakon što izdrži kaznu jer, iako po sudu “nije odrastao”, ima ženu i djecu u Švedskoj – i tvrdi da su se svi preobratili na kršćanstvo! Pa bi im život, kaže, bio ugrožen ako ga vrate u Afganistan.

Silovanje se dogodilo poslijepodne 18. prosinca prošle godine nakon što se 20-godišnji Afganistanac sreo s 13-godišnjom djevojčicu ispred supermarketa Ica u Hallsbergu, na slici. Djevojčica se vraćala kući iz škole i već je otprije poznavala okrivljenog. Među ostalim, on ju je posjećivao u školi koju je pohađala – ali je djevojčici rekao da mu je samo 15 godina!

Ona mu je povjerovala, a zašto i ne bi, kad nije rijetkost da se u Švedskoj i 40 – godišnjaci predstavljaju kao maloljetnici da bi dobili bolje uvjete i azil, i da bi imali pristup srednjoškolkama, a policajci i psihijatri koji se usude izraziti sumnju i tražiti medicinsku provjeru mogu ostati bez posla i karijere jer su “rasisti”!

Afganistanac je otišao u Systembolaget, dućan s alkoholnim pićima u koji inače smiju ući samo punoljetni, gdje je kupio viski i jaki pivo, koje je davao djevojci sve dok nije bila potpuno pijana. Onda ju je odveo do javnog toaleta i silovao je i vaginalno i analno. Prema toksikološkoj analizi švedskog Nacionalnog odbora za medicinu, djevojka je imala razinu alkohola u krvi od 1,9 promila kad je bila silovana.

Nakon silovanja, djevojka je pokušala doći do autobusa kako bi mogla otići kući. Bauljala je i napravila nekoliko krugova oko parkirališta na putu do autobusne stanice. Malo starije tinejdžerice su je vidjele i shvatile da nešto nije u redu. Pomogli su postiđenoj i pijanoj djevojci i pozvali njezine roditelje.

U međuvremenu su djevojke pokušale razgovarati sa žrtvom, i uspjela im je ispričati da je pila alkohol i da je imala seks s muškarcem s kojim se nije željela seksati. Jedna od cura je uspjela mobitelom snimiti Afganistanca koji ju je silovao s druge strane parkirališta, a potom su odvele djevojčicu u Sveučilišnu bolnicu u Örebru na liječnički pregled.

Za silovanje djeteta – dvije godine!

20-godišnji Afganistanac je uhićen i prije dva tjedna je donesena presuda na Okružnom sudu Orebro: Dvije godine zatvora za silovanje djeteta!

Također je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja 18-godišnje djevojke u Västeråsu u ožujku prošle godine. Mora platiti i 145.000 kruna (oko 15 tisuća eura) odštete djevojci koju je silovao i 5.000 kruna (oko 500 eura) odštete djevojci koju je zlostavljao.

Sud je u svojoj presudi napisao da Afganistanac nije „potpuno odrastao” i da mu se stoga neće suditi „jednako strogo kao da je odrasla osoba” – unatoč tome što siluje okolo po Švedskoj, a sa svojom suprugom Afganistankom čeka drugo dijete!

Ali to nije sve. Prema presudi, 20-godišnjak ima visoko infektivnu varijaciju hepatitisa B, a to je spolno prenosiva bolest. Na izricanju presude rečeno je kako postoji “velika vjerojatnost” da je zarazio i 13-godišnju žrtvu, što ranije medijima koji su pratili suđenje nije bilo poznato.

Postao je kršćanin

Sudski tužitelj Allen Saruchanjan Sinelnikov zatražio je u svojoj tužbi deportaciju za 20-godišnjeg Afganistanca. Taj je zahtjev na Okružnom sudu Örebro – glatko odbijen!

20-godišnji Afganistanac, kaže se u presudi, “ima kćer i ženu u Švedskoj. Supruga je trudna s još jednim djetetom “, napisao je sud, tvrdeći da bi obitelj mogla pretjerano trpjeti od deportacije.

Osim toga, sud smatra da je Afganistanac u opasnosti od “mučenja i smrti” u svojoj zemlji podrijetla, jer tvrdi da se preobratio na kršćanstvo. “Ne smije doći do deportacije”, rekao je sud. On će tako ostati u Švedskoj nakon što izdrži svoju kaznu.

No ako ste mislili da je sud u Švedskoj možda senzibiliziran na kršćane – postoji jedan drugi slučaj kršćanke iz Irana koji trenutno puni stupce novina u Švedskoj. Ona je stvarno kršćanka, stvarno joj prijeti smrt ako je vrate, nije nikog silovala niti ubila, obrazovana je i stručna, nije čak ni došla kao izbjeglica nego s regularnom vizom i dozvolom za rad, i nude joj posao u Švedskoj… ali za nju u Švedskoj nema sluha, upravo zato jer je kršćanka! Zove se Aideen Strandsson…

Izvor: narod.hr