Home Crna kronika Nakon Vlade RS-a jajima gađao i punicu: “Šteta što ga nisam uhvatila...

Nakon Vlade RS-a jajima gađao i punicu: “Šteta što ga nisam uhvatila i nalupala”

SHARE

Bivši policajac Dragan Kalkan, poznat po tome što je gađao zgradu Vlade RS-a jajima, sada je jaja bacao i na obiteljsku kuću bivše punice u banjalučkom naselju Starčevica, zaprijetivši ujedno da će je ubiti.

Izvor iz istrage potvrdio je da je Kalkan bacio nekoliko desetaka jaja na kuću, a tragovi napada bili su vidljivi i nekoliko sati nakon incidenta koji je uznemirio građane.

Darinka Vujmilović ispričala je novinarima Blica da joj je bivši zet zaprijetio da će je ubiti, te da od policije očekuje da kazni nasilnika.

– Pričala sam na telefon i čula neko lupanje pred kućom. U prvi trenutak sam mislila da netko cijepa drva, ali je lupanje postajalo sve jače – prisjetila se vidno uznemirena Vujmilović.

Kada je otvorila vrata kuće, uslijedio je šok.

– Vidjela sam svog bivšeg zeta Dragana Kalkana kako galami i baca jaja na kuću. Govorio je kako će ubiti i mene i djecu – ispričala je Banjolučanka.

Dodaje kako joj je žao što nije uspjela uhvatiti Kalkana i obračunati se s njim.

– Ma žao mi je što ga nisam uhvatila i nalupala – izjavila je bivša Kalkanova punica.

Ipak, u napadu su za dlaku izbjegnute teže posljedice.

Naime, Darinka Vujmilović priča kako je galamu čuo i njezin sin koji živi sa troje djece na spratu kuće.

– U jednom trenutku sin je krenuo za Kalkanom, ali je ovaj već otišao prema svom autu – rekla je na kraju Vujmilović.

O napadu jajima obaviještena je Policijska uprava Banja Luka.

– Policija je postupila po zaprimljenoj prijavi da osoba koja je u obiteljskoj vezi sa oštećenima prijeti i baca jaja na kuću oštećenih – naveli su iz PU Banja Luka.

Marija Markanović, glasnogovornica banjolučke policije, objasnila je da su o prijavi upoznati dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka i Centar za socijalni rad Banja Luka.

– Tužitelj je naredio da se utvrde sve okolnosti, te postojanje kaznene ili prekršajne odgovornosti u vezi s nasiljem u obitelji, te da se dostavi izvještaj – zaključila je Markanović.

Dragan Kalkan je u siječnju 2017. godine bacio 11 jaja na zgradu Vlade RS-a u znak prosvjeda što mu nije priznato sudjelovanje u ratu, na prvoj borbenoj liniji.

– Ovo je simboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti – izjavio je u siječnju prošle godine Kalkan, prenosi Faktor.ba.