Home Politika Pogledajte veliki DF-ov ‘trenutak istine’ u Tuzli: Komšić: Bilo bi idelano...

Pogledajte veliki DF-ov ‘trenutak istine’ u Tuzli: Komšić: Bilo bi idelano da buduće Predsjedništvo BiH bude socijaldemokratsko

SHARE

Demokratska fronta BiH je subotu u Tuzli organizirala  javni skup pod nazivom ‘trenutak istine’ na kojem je uručeno 1.769 kartica novim aktivistima ove stranke u Tuzlanskoj županiji. Velika sala BKC Tuzla je bila premala svojim kapacitetom da primi sve članove i simpatizere DF-a. Sa skupa je poručeno da je DF postala najjača i najbolje organizirana stranka u Tuzlanskoj županiji i da će biti pobjednička stranka na predstojećim izborima.

Komšić: ‘DF će biti pobjednička stranka’

Prema riječima predsjednika Demokratske fronte (DF BiH) Željke Komšića,  Bosna i Hercegovina nikada nije bila u težoj situaciji nego što je to danas. ˝Moramo se vratiti izvornoj socijaldemokratskoj ideji koja je u službi onih koji su pogođeni nepravdom u BiH, a takvih je zaista previše. Nepravdom razne vrste, lopovlukom, kriminalom, lošim socijalnim i ekonomskim statusom. Dakle mi iz DF-a se borimo za BiH i za povratak pravde za socijalno ugrožene kategorije u državi˝, izjavio je Komšić za TIP.

Komšić 1

Na pitanje novinara da prokomentara potpisivanje sporazuma o predizbornoj i postizbornoj  saradnji između SDP-a i Naše stranke u Tuzlanskom kantonu, lider DF-a je odgovorio: ˝To je njihova stvar. Mi ovdje imamo svoju liniju kojom idemo. Imamo jaku organizaciju u Tuzlanskom kantonu i računamo na najbolji rezultat. Svakako da smo raspoloženi za saradnju sa spomenutim strankama˝.

9

Komšić je na pitanja novinara prokomentarirao i  kandidaturu SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, koji će po svemu sudeći biti Tuzlak Denis Bećirović. ˝Ja mu želim sreću i uspjeh. Kad sam ja u pitanju iz SDP-a mogu računati na korektan odnos u izbornoj kampanji. Moja kandidatura ima isključivo veze sa onim što radi Dragan Čović, HDZ i HNS.  Ja želim zaustaviti tu politiku. Nije sve u mojim rukama. Ja ću probati, a vidjet ćemo šta će narod reći na izborima. Na izborima ne glasaju stranke, glasaju ljudi. Denisu ako prihvati kandidaturu ja želim svu sreću i uspjeh i bilo bi idelano da buduće Predsjedništvo BiH bude socijaldemokratsko˝, istakao je Komšić za TIP.

2

Na pitanje da li ovakva  bh. ‘ljevica’ ima dovoljno političke snage da pobijedi na predstojećim izborima nacionalne stranke, Komšić je odgovorio: ˝Ljevica mora imati snagu. Alternative druge u ovoj zemlji nema. Mi se moramo boriti da budemo što bolji. Ja istinski vjerujem u pobjedu na izborima˝.

Begić:’ DF postala najbolja organizirana i  najjača politička partija u TŽ’

Predsjednik Županijskog odbora DF-a TK Zlatan Begić je istaknuo da je DF postala najjača politička stranka u Tuzlanskoj županiji. ˝Napravili smo moćnu političku organizaciju u Tuzlanskom kantonu. Već sada smo u kapacitetu da odgovorimo na vrlo ozbiljne zahtjeve, među kojima je i vođenje Kantona i države BiH. Intenzivno radimo sa narodom na terenu. Stvorili smo jaku frontu u koju se uključuju sve strukture društva. Na nama je da se što bolje pripremimo za izbore, ali i za ono što dolazi poslije izbora. Mi smo uvjereni da ćemo biti pobjednička stranka na izborima u Tuzlanskom kantonu, ali i šire. Ovdje je bilo puno politikanstva, ali mi ćemo to promijeniti u narednom periodu˝, kazao je Begić za TIP.