Home Zanimljivosti Video iz Slavonskog Broda u kojem udomljeni pas u novoj obitelji doslovno...

Video iz Slavonskog Broda u kojem udomljeni pas u novoj obitelji doslovno pjeva

SHARE

Cura iz Slavonskog Broda, Maja Omerbašić, prošle je jeseni udomila malenu mješanku Jinx. Omerbašić, osim kujice Jinx, ima i jednogodišnjeg haskija Spajkija. Spajki i Jinx su se, čini se, jako dobro sprijateljili, jer sad svako jutro zavijaju zajedno, baš kao da pjevaju.

Omerbašić ih je snimila i prije tri dana objavila video na svom Facebook profilu, a zatim ga je na Facebooku podijelila i udruga Čarlijevi anđeli. Video traje 35 sekundi i presladak je. Malena Jinx gotovo vrišti i svim silama se trudi pratiti velikog Spajkija. “Tako je svako jutro”, napisala je Omerbašić u komentaru ispod videa.

JINX JE NAĐENA PROŠLE JESENI S MAMOM I SEKAMA

“Jinx se boji svih drugih ljudi. Osim nas, nas maltretira, skače nam po glavi, ljubi nas i pjeva nam svaki dan. Jako je poslušna, ali je ljubomorna na Spajkija pa nas grize kad ga dragamo”, opisala nam je Omerbašić zanimljivu narav malene Jinx.

Kujica je stara godinu i pol dana i prilično aktivna. “Vani stalno trči kao luda, a kad je doma, uvali se u krevet s nama i ne mrda”, dodala je Omerbašić.

Inače, Snježana Skoko je u zimu 2016. godine spasila Jinx, njene dvije seke i mamu. Bila je volonterka koja nije djelovala u sklopu nijedne udruge, naprosto je pomagala životinjama. “Dobila sam dojavu za kujicu sa štencima pa sam ih išla spasiti. Mama je bila užasno prestrašena, sakrila se s njima u kanalu ispod mosta u jednom selu pokraj Slavonskog Broda. Bio je snijeg i trebalo nam je dva sata da ih ulovimo”, rekla nam je Skoko. Sve četiri su na kraju, kaže, sretno udomljene.

OZBILJAN PROBLEM SA SLAVONSKIM BRODOM

Inače, Slavonski Brod nema sklonište za životinje pa su napušteni psi i mačke prepušteni udrugama, volonterima i ljudima koji će se nad njima sažaliti.

Skoko je zato sredinom jeseni 2017. godine osnovala udrugu Čarlijevi anđeli koja spašava napuštene životinje. “Trenutno imamo preko 70 pasa na skrbi. A njih čak 40 čeka na udomljavanje već godinu dana, neki čak i više”, rekla nam je Skoko i dodala da je svaka pomoć dobrodošla, prenosi Telegram.hr.