Home Crna kronika ISILovci se vratili kući: Provalio u štalu i – silovao kozu

ISILovci se vratili kući: Provalio u štalu i – silovao kozu

SHARE

Mještani Tuholja, sela desetak kilometara udaljenoga od Kladnja, još su zatečeni i zgroženi neljudskim i monstruoznim činom koji se protekloga vikenda dogodio u ovom mjestu na obroncima Konjuha.

Za sada nepoznata osoba razvalila je vrata na štali Advije Mehmedović i bludničila nad jednom od njezinih desetak koza, piše Avaz!

Uzgaja stoku

Reporteri Dnevnoga avaza posjetili su obitelj Mehmedović, u kojoj još ne mogu vjerovati što se dogodilo. Pokazujući štalu u kojoj je smještena stoka, Advija govori da novcem od uzgoja koza i ovaca te radom na dnevnicu prehranjuje nezaposlenoga sina i sebe.

Kada sam došla do štale, primijetila sam da su vrata razvaljena. Ušla sam i vidjela da su pregrade razbacane. Koze su se uznemirile, počele skakati i odmah sam znala da nešto nije u redu. Potom sam ugledala kapu, upaljač i neku smjesu nalik biberu. Pogledam jednu od koza, vidim da je sva otekla i shvatila sam odmah što joj je učinjeno, ne znam kako, ali nečim je morao ozlijediti jadnu životinju, govori Advija.

Odmah je obavijestila policiju, koja je izašla na lice mjesta i obavila očevid.

Obavljen pregled

Namjeravala sam skupljati novac kako bih kupila i kravu, ali nakon svega ovoga, od toga ću odustati, rekla je Mehmedović, uz molbu nadležnima da ovaj slučaj što prije riješe.

Pozvani su i veterinari iz Kladnja, koji su pregledali nesretnu životinju i potvrdili sumnju da je zlostavljana, odnosno silovana.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije potvrdili su za Avaz da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju, 1. travnja. Obavljen je očevid, a o svemu je obaviješteno i Tužiteljstvo Tuzlanske županije.