Home Crna kronika Pištolji iza šanka, kokain i muljanja s milijunima kuna: tko je kontroverzni...

Pištolji iza šanka, kokain i muljanja s milijunima kuna: tko je kontroverzni vlasnik korčulanskog kluba koji se našao na meti DORH-a i je li on samo paravan iza kojeg se kriju stvarni šefovi?

SHARE

Dubrovačka policija sumnjičila je 44-godišnjeg direktora tvrtke u Korčuli za više kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o Marku Matuloviću, vlasniku noćnog kluba “Boogie Jungle” koji je tijekom 2016. i 2017. zarađenu gotovinu koristio za plaćanje vlastitih troškova, oštetivši klub za više od dva milijuna kuna.

Policija je jučer (u utorak) izvijestila kako 44-godišnjaka sumnjiči da nije izdavao račune kako bi prikrio stvarno ostvaren promet, a plaće djelatnicima kluba isplaćivao je u gotovini iz prometa, s ciljem izbjegavanja plaćanja doprinosa te poreza.

Kontroverznom vlasniku kluba “Boogie Jungle” ovo nije prvi susret s policijom. U kolovozu prošle godine policijski su inspektori iza šanka bara pronašli dva pištolja, jedan sa šest a drugi s devet metaka te kokain, čija vrijednost je iznosila oko tisuću eura.

Provjera blagajne tada je utvrđena i razlika, odnosno “višak” novca od 23 tisuće kuna.

Droga je pripadala vlasniku “Boogie Junglea”, a pištolji njegovom prijatelju, inače Zadraninu (47) koji za njih nije imao oružne listove.

Inače, spomenuti korčulanski lounge bar je sredinom srpnja 2017. godine došao u fokus javnosti kada je jedan od konobara (23) iz Sesveta, u želji da “podigne” atmosferu, po dijelu šanka prolio votku i zapalio je. No, tom je prilikom prolio malo više alkoholnog pića koje se nekontrolirano proširilo šankom, a od posljedica plamena lakše je ozlijeđeno pet osoba, od kojih četvorica gostiju: trojica državljana Australije (starih 27-29 godina) i državljanin Novog Zelanda (23) te drugi konobar (24) tog objekta, inače mještanin Žrnova.

Tada su, nakon pružene liječničke pomoći, četvorica gostiju pušteni na kućnu njegu, odnosno na daljnje krstarenje jer se radilo o Australcima koji krstare obalom Jadrana.

Jedan Australac je zadržan na liječenju u splitskoj bolnici Firule, u koju je prevezen nakon ozljeđivanja.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Mark Matulović navodno je samo fiktivni vlasnik lokala, a njegovi stvarni vlasnici su s područja Zadra i Zagreba, prenosi Slobodna Dalmacija.