Home Crna kronika Pucala po zaposlenicima YouTube-a jer su je cenzurirali: Dvije žrtve pucnjave kritično

Pucala po zaposlenicima YouTube-a jer su je cenzurirali: Dvije žrtve pucnjave kritično

SHARE

Američki mediji pišu da je napadačica u sjedištu YouTubea Nasim Aghdam, a kao motiv napada navode se privatne nesuglasice.

Američki mediji imenovali su osumnjičenu za napad u sjedištu YouTubea u San Brunu u blizini San Francisca kao Nasim Aghdam. I policija je objavila kako je osumnjičena identificirana.

Ona je ranila troje ljudi, a vjeruje se da je jedan od ustrijeljenih, 36-godišnji muškarac koji je u kritičnom stanju, njezin dečko. Upucane su i dvije žene stare 32 i 27 godina. Kao motiv napada mediji navode privatne nesuglasice.

Inače, osumnjičena je na YouTubeu imala nekoliko kanala, a na svojoj web stranici pisala je da je frustrirana YouTubeom jer cenzurira njezin sadržaj.

Osumnjičena je, podsjetimo, u utorak otvorila vatru u sjedištu YouTubea. Nakon što je upucala i ranila troje ljudi oduzela si je život.

Voditelj proizvodnje u YouTubeu Todd Sherman opisao je na Twitteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o potresu, no potom mu je rečeno da jedna osoba ima pištolj.

“Nakon toga svaka osoba koju sam vidio bila je za mene potencijalni strijelac. Netko je rekao da je osoba pucala iza stražnjih vrata i potom upucala sebe”, rekao je Sherman na twitteru.

“Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama, zatim smo krenuli van iz zgrade”, rekao je Sherman.

Snimke lokalne televizije pokazale su kako djelatnici YouTubea izlaze iz zgrade s podignutim rukama.

Google je u priopćenju ustvrdio da djeluje koordinirano s lokalnim vlastima.

Prošlog mjeseca YouTube je najavio da će zabraniti sadržaje koji promiču prodaju oružja, kao i videozapise koji poučavaju kako napraviti oružje.