Home Društvo Čovjek s križem u 11 na Markovu trgu, sprema mu se doček

Čovjek s križem u 11 na Markovu trgu, sprema mu se doček

SHARE

Saša Pavlić, čovjek s križem koji je prehodao skoro 200 kilometara iz Rijeke prema Zagrebu da bi vladi prenio poruku da ne može biti novca za polovne avione, a ne biti za bolesnu djecu, u 11 sati stiže na zagrebački Markov trg

Građani se organiziraju na društvenim mrežama kako bi dočekali Sašu i njegove suputnike.

Na Facebooku je pokrenuta stranica Saša Pavlić, čovjek s križem, a pokrenut je i Facebook event “ZA DJECU, protiv polovnih aviona”, koji već okuplja više stotina građana.

Dolazak u Zagreb najavili su i njegovi Riječani. Oni su već jučer krenuli prema Zagrebu. Karavanu organizira inicijativa građana koji, kako kažu, na humani čin žele odgovoriti moralnom gestom i pridružiti mu se bar nakratko u istom cilju.

Podsjetimo, Pavlić već danima hoda starom cestom od Rijeke do Zagreba.

“Kap koja je prelila čašu bila je kad sam otvorio jedne dnevne novine i vidio da na jednoj stranici piše da država nema novaca za lijekove za djecu i šalje ih na klinička ispitivanja, a neka neće dobiti baš ništa. Na drugoj stranici bila je vijest o tri milijarde kuna koje će država dati za polovne avione. Mislim da bi to svakome trebalo upaliti alarm. Meni je upalilo i natjeralo me da napravim ovo što radim”, rekao je Pavlić Indexu.