Home Crna kronika Ovo je pljačka, daj pare, pucat ću: Iz automat kluba u Ljubuškom...

Ovo je pljačka, daj pare, pucat ću: Iz automat kluba u Ljubuškom ukrali 3.500 KM

SHARE

Županijski sud u Širokom Brijegu u cijelosti je potvrdio optužnicu protiv Zvonimira Sušca (35), Ivice Rozića (30) i Tomislava Ćuže (36) zbog kaznenih djela razbojništva i nedopuštenog držanja oružja, potvrđeno za Grude Online iz Tužiteljstva ŽZH.

U optužnici Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu predloženo je produljenje pritvora za svu trojicu optuženika, o čemu će sud na sutrašnjem ročištu odlučivati.

”Optuženici Sušac, Rozić i Ćuže terete se da su se dana 22. rujna 2017. godine dogovorili da će izvršiti razbojništvo u automat klubu ‘M…’ u Ljubuškom. U cilju realizacije dogovora Ćuže je za Sušca i Rozića osigurao potkapu crne boje tzv. ‘fantomku’ i rukavice kako bi se isti maskirali, te im dao dio novca za kupnju goriva za vozilo. Toga dana oko 20.00 sati Sušac i Rozić vozilom marke Mercedes-Benz dovezli su se ispred automat kluba ‘M…’, nakon čega su izašli iz vozila i maskirani ušli u navedeni klub.

Držeći automatsku pušku AK-47 uperenu u djelatnicu automat kluba, Rozić je uzviknuo ‘Ovo je pljačka, daj pare, pucat ću’, nakon čega je i ispalio jedan hitac u neposrednu blizinu djelatnice koja se nalazila zaključana u kabini. U strahu za svoj život otključala je vrata kabine odakle je Sušac, najprije iz jedne, a zatim iz druge kabine uzeo novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od oko 3.500 KM. Dio otuđenog novca su potrošili, dok su drugi dio novca donijeli u obiteljsku kuću Ćuže, kao i maskirne predmete koji su pronađeni prilikom pretresa obiteljskih kuća optuženika”, izjavio je za Grude Online Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Pored toga Sušac se tereti da je neovlašteno nabavio i držao zabranjeno oružje i streljivo, ponajprije vojnu automatsku pušku AK-47 koja je korištena prilikom razbojništva, kao i određenu količinu streljiva.

”U daljnjem tijeku postupka u javnost će se iznositi pravovremene i točne informacije, uz poštovanje pretpostavke nevinosti optuženika do pravomoćnog okončanja postupka”, objasnio je Aničić.