Home Šport Odbojkašica iz Čapljine ”žari i pali” hrvatskom ligom!

Odbojkašica iz Čapljine ”žari i pali” hrvatskom ligom!

SHARE

Božana Butigan lani je stigla u Mladost Proenergy iz Čapljine, u Zagrebu upisala drugi razred Sportske gimnazije, i začas se, kao i mnogi njezini zemljaci, priviknula na metropolu.

”Imam tu puno rodbine i prijatelja, tako da nisam imala problema s adaptacijom, a i u školi i u klubu sam brzo ”kliknula”, kaže ova 17-godišnjakinja za Sportske novosi.

191 cm visoka srednja blokerica, koju je posljednjih godina trenirala negdašnja reprezentativka Hrvatske Ilijana Dugandžić, od koje je, priznaje Božana, dosta naučila.

”Naučila me dosta finesa oko blokiranja i tajminga skoka, to mi je puno pomoglo. Inače, prije sam igrala sve pozicije, po potrebi, a onda su me stavili na srednjaka i tu mi se dopalo, zadovoljna sam”, dodaje.

U Kaštela na drugu utakmicu finala za prvakinje Hrvatske mladostašice već po ustaljenoj praksi odlaze na dan utakmice.

Očito su čvrsto odlučile ove sezone da ne izgube ni jednu utakmicu u domaćem prvenstvu, do sada su nanizale 26 pobjeda.

A što će biti danas u Kaštelima zanima sve ljubitelje odbojke. ”Nadamo se istom, težimo tome, želimo finalnu seriju završiti u tri utakmice”, govori Božana o utakmici u Kaštelima.

Ekipa Mladosti definitivno se ove sezone iskazala kao ekipa najkonstaniju formu.  ”Znamo da smo trenutačno bolja i kvalitetnija ekipa, tako još uvijek postoji određeni grč jer je ipak finale prvenstva. Trema učini svoje, no, vrlo brzo smo se smirile i odigrale kako znamo”, kaže Božana o prvoj utakmici u kojoj su pobijedile ekipu Kaštela.

Pobjednička formula za ovu utakmicu bi, prema njoj, glasila: ”Odličan, jak servis i blok-obrana, to bi bilo nekako u najkraćim crtama”.

Na tribinama u Kaštelima uvijek vlada uzavrela atmosfera, ali Božani to ne smeta.  ”Iskreno, kada sam u utakmici, samo sam fokusirana na teren tako da ne čujem ništa sa strane. Čak me znaju neki prijatelji kasnije pitati jesam li ih čula kako su navijali, a ja nemam pojma o čemu govore.”, zaključuje razgovor Božana., prenosi Bljesak.info