Home Šport Pogledajte kako je bh. trener spasio život igraču na terenu, ovaj mu...

Pogledajte kako je bh. trener spasio život igraču na terenu, ovaj mu je nakon svega poslao dirljivu poruku

SHARE

Rusmir Cviko postao je junak u Kini nakon što je spasio život Kameruncu Johnu Maryju.

Bh. stručnjak, koji vodi ekipu kineskog drugoligaša Meizu Haka, na meču protiv Tijanšana (3:0) je u jednom trenutku utakmice utrčao na teren i odmah reagirao kada je njegov najbolji nogometaš pogođen loptom u vrat. Mary je pao na teren, počeo se gušiti, ali Cviko je ušao na teren, izvadio mu jezik i spriječio najgore.

Nakon meča Kamerunac je poslao dirljivu poruku svom treneru u kojoj mu je zahvalio što mu je spasio život.

– Treneru, ne znam kako da Vam zahvalim, da mi niste spasili život, ne znam kako bi nastavile moja supruga i kćerkica, kao i obitelj u Africi, koja zavisi od mene. Hvala Vam velika, duboko Vas cijenim, cijela moja obitelj zahvaljuje Vam na Vašem dobrom djelu. Neka Vas Bog čuva – napisao je Maru poruci treneru.

Za Cviku je ono što je uradio sasvim normalna stvar.

– Reagirao sam kao što bi uradio svako na mom mjestu, bio sam igrač i dobro znam šta se može dogoditi ako se na vrijeme ne reagira. John je progutao jezik, bio sam se uplašio, ali, srećom, završilo je bez težih posljedica. Radi se o divnom momku kojeg sam doveo odmah nakon što sam imenovan za trenera, a on je postao najbolji igrač naše ekipe – rekao je nekadašnji tim-menadžer Željezničara te nogometaš Želje i Sarajeva, prenosi Avaz.