Home Crna kronika Prijetio sinu na psihijatriji pa završio u zatvoru: ‘Odrubit ću ti glavu...

Prijetio sinu na psihijatriji pa završio u zatvoru: ‘Odrubit ću ti glavu i s njom igrati nogomet!’

SHARE

‘Znam da se nalaziš u Psihijatrijskoj bolnici Rab, doći ću tamo i ubit ću te! Odrubit ću ti glavu, s njome igrati nogomet i nabiti je na kolac!’

Prijetnja je to smrću zbog koje je riječko Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv 46-godišnjeg Mate Nj. iz Slavonskog Broda, koji je sredinom veljače smješten u riječki zatvor, tereteći ga da je počinio kazneno djelo prijetnje čija je žrtva bio njegov vlastiti sin. Tužiteljstvo predlaže da mu se produži istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Optuženik je višestruko osuđivana osoba, zbog pokušaja ubojstva, prijetnji, bludnih radnji i krađa. Zatvorske kazne izdržavao je u Požegi, Remetincu, Lepoglavi i Gospiću, piše Novi list.

Okrivljeni Slavonac – za kojeg se navodi da je umirovljenik, inače bez zanimanja, sa završenom osnovnom školom – u istrazi je poricao da je prijetio sinu, tvrdio je da nije točno da je rekao sinu da će mu odrubiti glavu.

U svojoj obrani u tužiteljstvu ispričao je da je iz zatvora izašao dva mjeseca prije toga i došao u Slavonski Brod. Ustvrdio je da su ga sin i brat ‘tražili s dva-tri noža i satarom’ te rekli da će ga ‘isjeći na komade’, što je prijavio policiji. Bio je na psihijatriji u Slavonskom Brodu, a onda pobjegao od straha i otišao u Split, gdje je dobio lijekove. Kazao je da je mjesec dana prije inkriminiranog događaja on prijavio sina zbog prijetnje smrću.
Mate je tužiteljima potvrdio da ga je sin pitao bi li mu prepisao kuću u Brodu, ali mu je odgovorio da to neće učiniti jer bi nastala situacija da onda njegovu kuću i imovinu prodaje za drogu. Zato je i sastavio oporuku kojom kuću ostavlja trećoj osobi.
Žrtva prijetnje, Matin sin, u svom je svjedočenju ispričao da je s liječenja u Psihijatrijskoj bolnici Rab nazvao oca i pitao ga može li mu poslati paket i mobitel. Primijetio je, kaže, po očevom govoru da je u pijanom stanju. Upitao ga je za zajedničku imovinu te dobio odgovor da je svu imovinu prepisao na treću osobu. Počeo se na to buniti, a onda mu je otac zaprijetio da će s njegovom glavom igrati nogomet. Prestrašio se, to prijavio policiji, a poslije dva tjedna nazvao oca kako bi riješili nesuglasice.
Matin sin je u svom svjedočenju naglasio da se boji za život jer je njegov otac već kažnjavan za pokušaj ubojstva svog oca, odnosno njegovog djeda, iz osvete jer je djed ubio svoju suprugu. Istaknuo je kako se pogotovo boji trenutka kada otac bude pušten na slobodu, da će mu se osvetiti zato što ga je prijavio, piše Novi list.