Home Vijesti U Ljubuškom održan stručni skup za učitelje i nastavnike

U Ljubuškom održan stručni skup za učitelje i nastavnike

SHARE

Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić u Ljubuškom danas je bila domaćin stručnog skupa za učitelje i nastavnike osnovnih škola sa područja općine i susjednih mjesta.

Na skupu kojem se odazvalo više od 100 sudionika, sa zanimanjem su praćena izlaganja predavača prof.dr.sc. Zrinke Jelaska i dr.sc Nade Babić.

Nakon pozdravnog obraćanja ravnateljice škole Danijele Planinić uslijedilo je predavanje na temu „Poučavati hrvatskomu književnomu jeziku u svim predmetima osnovne škole“.

Cilj predavanja bio je osvijestiti važnost pravilnoga pristupa hrvatskomu jeziku na svim predmetima radi omogućavanja učenicima da budu uspješni u ovladavanju hrvatskim jezikom ; naučiti metode kojima se neizravno ispravlja učenika bez narušavanja njihova samopoštovanja, osvještavanje značenjskih razlika među bliskoznačnim riječima.

Uz aktivno sudjelovanje prisutnih nastavnika i učitelja uslijedio je radni dio skupa sa četiri stručne radionice u kojima su sudionici podijeljeni u skupine obrađivali teme ;„Oblikovanje zadataka i ocjenjivanje u nastavi, „Sat razredne zajednice i planiranje sata razredne zajednice“, „Individualizirani postupci u radu sa djecom sa specifičnim teškoćama u govoru“, te „Važnost i značenje verbalne i neverbalne komunikacije.“

„Kada govorimo o učiteljima i nastavnicima, uvijek naglašavamo kako ovdje nije riječ samo o njihovom zanimanju već o pozivu. Stoga smo upućeni na stalnu edukaciju i obnovu svog znanja, usavršavanje i učenje kroz život jedna je od naših obveza koje na ovaj način, sudjelujući u stručnim radionicama ostvarujemo“ mogli smo čuti od sudionika skupa koji su izrazili zadovoljstvo organizacijom i gostoprimstvom domaćina, prenosi Radio Ljubuški.