Home Društvo Priprema se provjed u Splitu protiv ratifikacije Istambulske

Priprema se provjed u Splitu protiv ratifikacije Istambulske

SHARE

Sanja Bilač iz Građanske inicijative Hrvatska protiv Istanbulske konvencije kaže da je iznenađena velikim brojem ljudi koji im se javljaju preko društvenih mreža i koji im daju podršku i žele sudjelovati na prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, kojeg organiziraju 12. travnja na splitskoj Rivi, prenosi Prvi.tv.

Zainteresirane prosvjednike je pozvala da sa sobom ponesu hrvatske zastave i ponovila kako je osnovni cilj prosvjeda izraziti nezadovoljstvo ratifikacijom jer smatraju da se zapravo radi o uvođenju rodne ideologije u obrazovni i pravosudni sustav.

– Vjerujemo da će sve proći onako kako smo zamislili, da će biti građanski i civilizirano i da će se vijoriti samo hrvatske zastave. Nezadovoljni smo financiranjem, odnosno milijardama kuna koje će se ulagati u parapolitičke organizacije i kontrolu obrazovnog sustava i sudstva, a nezadovoljni smo i ignoriranjem velikog dijela građana koji izražavaju svoje nezadovoljstvo. Aktualno vodstvo, odnosno Plenković i njegov HDZ, ne slušaju narod i ne vode računa o tome što narod misli. Ratifikacija Istanbulske konvencije se može zaustaviti ili barem odgoditi. Bugarska je zemlja koja je zaustavila ratifikaciju baš zbog tog nesuglasja u društvu. Imamo jako puno rješenja, ali očito je izvršiti zadatak ratificiranja Istanbulske konvencije jedini prioritet – rekla je Bilač.

Kristina Bašić, majka troje djece i odgajateljica djece predškolskog uzrasta, objasnila je zbog čega se odlučila priključiti organizaciji prosvjeda i zbog čega misli da bi trebalo odustati od ratifikacije.

– Za mene je jako upitno uvođenje rodne ideologije jer odvajanjem roda od spola kroz Konvenciju rod postaje zakonski obvezan i kao takav će se onda uvoditi u obrazovni sustav. Dovest ćemo se u situaciju, kao i u mnogim drugim zemljama gdje je rod zakonska obveza, da ćemo djecu kroz obrazovni sustav morati podučavati o rodnoj ideologiji koja je zapravo neutemeljena i znanstveno nedokazana. Mogu se dogoditi i situacije de će sve one koji su uključeni u odgojno-obrazovni sustav moći optuživati ili prozivati za diskriminaciju zato što ne žele djecu podučavati nečemu što je znanstveno nedokazano kao što je to slučaj s rodnom ideologijom – zaključila je ona, piše dalmatinskiportal.hr