Home Crna kronika SOKOLAC: Krao je drva da bi prehranio obitelj i to ga je...

SOKOLAC: Krao je drva da bi prehranio obitelj i to ga je koštalo života, iza sebe je ostavio trudnu suprugu…

SHARE

Lugar Ranko Simić (56) iz Sokoca osumnjičen je da je u mjestu Ravna Romanija hicem iz pištolja ubio Sašu Parlića (22) iz Mokrog, kod Pala.

Izvor “Nezavisnih” iz “Šuma Srpske” rekao je da je šumar tih trenutaka bio na dužnosti, te da ga je grupa momaka napala ispred njegove kuće, da bi on potom uzvratio vatrom iz oružja.

“Ti mladići koji su ga napali, uključujući i pokojnog Sašu, evidentirani su kao šumokradice”, pojašnjava naš izvor.

Ubojstvo se dogodilo u četvrtak navečer, oko 23 sata. Simić, kako se neslužbeno doznaje, tijekom ispitivanja u policiji nije poricao da je ispucao više metaka.

“Po njegovoj izjavi napale su ga šumokradice, pa je on zapucao prema njima u samoobrani, nakon čega je pogodio Parlića”, pojašnjava sugovornik “Nezavisnih”.

Pogođeni mladić prevezen je u bolnicu u Kasindo, ali mu nije bilo spasa jer je dovezen mrtav.

“Pregledom je utvrđeno da je mladić ranjen u nogu, odnosno pogođen u najveću arteriju na butini. Preminuo je usljed iskrvarenja”, rekli su u ovoj bolnici.

Prema pričama mještana, kobnog dana Parlić je sa nekoliko poznanika najvjerovatnije bio u šumi.

“Od toga su preživljavali. E sad, da li su u četvrtak krali šumu ili su je legalno sjekli, ne mogu to reći. Ne mogu dušu griješiti”, priča jedna mještanka.

Po njenim riječima, Parlić ima oca, majku, sestru i brata, te suprugu koja je trudna.

“U pitanju je obitelj koja broji više članova. Ovo je strašna tragedija, ne samo za njih, već za sve nas”, pričaju mještani.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo u petak su priopćili da su njihove kolege iz Sokoca uhapsile osumnjičenog za ubojstvo.

“Pripadnici PU Istočno Sarajevo preduzimaju sve mjere i radnje pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, u cilju utvrđivanja činjenica i dokumentovanja ovog događaja”, rekli su iz PU Istočno Sarajevo.

Jedan ranjen, drugi izboden

U obračunu u Sokocu u četvrtak naveče nožem je izboden Milan Novosel, dok je njegov imenjak i prezimenjak, a koji ima nadimak Ustaša, ranjen.

Da je jednog Milana izbo nožem po stomaku osumnjičen je Veljko Maričić (37), koji je uhićen.

U bjegu je Gordan Borovčanin, koji je osumnjičen da je drugog Milana, zvanog Ustaša, ranio iz pištolja. Povrijeđeni Novoseli su iz Doma zdravlja Sokolac prevezeni u bolnicu u Kasindolu. Istraga je u tijeku, prenosi Dnevnik.ba.