Home Društvo STIGLO PROLJEĆE? Vakula otkriva što nas čeka u idućem tjednu

STIGLO PROLJEĆE? Vakula otkriva što nas čeka u idućem tjednu

SHARE

Iznadprosječno toplo vrijeme očekuje nas nakon ovog vikenda, a takvo će se najvjerojatnije produžiti i tjedan dana kasnije, tvrdi Vakula.

Prema vremenskoj prognozi, koju je objavio meteorolog Zoran Vakula, bura koja je u petak ometala promet u Dalmaciji tijekom jutra će se smiriti, u istočnoj Hrvatskoj će još u prijepodnevnim satima vikend remetiti kiša, a u središnjoj Hrvatskoj pokoji kišni pljusak mogao bi pokvariti poslijepodne.

Od nedjelje relativno tioplo

Relativno toplo na Jadranu će biti i u još suhu, pa i prevladavajuće sunčanu nedjelju, tijekom koje će zapuhati jugo. Ono će još jače, ponegdje vjerojatno i olujno biti početkom novoga tjedna, uz ponovno promjenljivo vrijeme i povremenu kišu.

I na kopnu će u ponedjeljak i utorak biti česte kiše, srećom, ne i obilne, a mogućnost ponekog pljuska postoji i u nedjelju, osobito u gorju. Temperatura zraka bit će iznadprosječno visoka, pri čemu će i jutra biti toplija od subotnjega, a slab mraz moguć je još uglavnom u nedjelju u gorju.

Idućeg tjedna, pak, ustvrdio je Vakula za HRT, bit će iznadprosječno toplo, a vrlo vjerojatno ista će se situacija nastaviti i tjedan iza njega.